Ik had smoked pulled chicken oftewel pulled kip gekocht bij mijn online slager en wilde daar iets lekkers mee maken. Het zijn deze heerlijke pulled kip taco’s met salsa geworden. Snel klaar en ik denk dat jouw hele gezin dit lekker zal vinden.
Ik ben verliefd geworden op dit recept. Simpel, snel en lekker!
Stel je voor hoe goed ze smaken, want pulled kip in rokerige barbecuesaus, lekkere salsa en een geroosterde tortilla’s, beter wordt het niet.

 

Heb je 20 minuten? Je dan kan je deze maken taco’s omdat ze in deze tijd bereid zijn. Dit zijn echt heerlijke taco’s met kip.
Het is een recept waarvan je, als je het eenmaal hebt gemaakt, vaker zult maken. Ook omdat je met minimale inspanning een lekkere maaltijd bereidt.

Pulled kip taco’s met salsa

 

Pulled kip

 

Ik wil nog steeds zelf eens pulled kip maken, maar ja als je van die lekkere smoked pulled chicken online kunt bestellen dan ga ik voor dat laatste. Vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers met pulled kip op tafel wilt zetten. Ik heb wel eens pulled kip in de supermarkt gekocht, maar die is niet zo lekker als deze.
Ik heb de pulled kip even opgebakken met een lekkere barbecuesaus. Neem de barbecuesaus die jij lekker vindt. Ik hou wel van een pittige en rokerige bbq saus.
Mocht jij nou kip overhebben van bijvoorbeeld een hele kip die je in de oven bereid hebt, trek dat vlees dan uit elkaar en meng dit met de barbecuesaus. Dan kan je deze overheerlijke taco’s daarvan maken.

 

Salsa

 

Natuurlijk maak je de salsa oftewel salade er zelf bij. Lekker fris door de limoen erin, maar ook lekker romig door de avocadoblokjes. En de feta maakt het een beetje zout en de maïskorrels en tomaten weer lekker zoet. Mocht je van heel pittig houden, dan kan je er nog een fijngesneden rood pepertje doorheen mengen.

 

Taco’s

 

Ik heb mini tortilla wraps oftewel corditas gebruikt voor dit recept. Dit zijn kleine zachte wraps gemaakt van bloem. Je kunt ze bij de AH kopen, weet niet of andere supermarkten deze kleintjes ook hebben. Zo niet, dan koop je de grotere hiervoor in de plaats en serveer er dan eentje per persoon.
Bak ze even om en om in een droge koekenpan zodat ze iets minder zacht zijn, maar je ze nog wel kunt dubbelvouwen.
Maar eigenlijk zijn die kleine echte maïs tortilla’s het lekkerste hiervoor, koop die als je ze kunt vinden.

 

 

Recept Pulled kip taco’s met salsa: