Ik kreeg heel veel gekleurde wortelen van de Zonneheerdt en wilde ik iets speciaals doen. Ik had hiervan al geroosterde wortelen met opgeklopte burrata gemaakt. Maar de witte, gele en lichtoranje wortelen had ik achtergehouden voor een ander gerecht. Het zijn deze heerlijke geglaceerde wortelen met passiefruit geworden. Een zomerse manier om wortelen te bereiden. Lekker fruitig en fris door de passievruchten en de verse munt. Dit wil je proberen!

 

Wortelen

 

Wortelen zijn er in vele maten en kleuren. En het leuke is dat deze super vers uit onze eigen Flevopolder komen. Namelijk bij Martin Topper vandaan. Deze bevlogen boer teelt nog veel meer bijzondere groenten, je kunt het hier lezen.
Wij zijn gek op wortelen en ik probeer ze elke keer weer op een andere manier te bereiden. Je kunt al die recepten op de site vinden, zoek ze maar eens op!
En dit is een hele lekkere en bijzondere manier om wortelen te bereiden. Natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor oranje of een andere kleur wortelen.

 

Cartouche*

 

Een cartouche maak je heel makkelijk door bakpapier te verfrommelen en dit op de wortelen te leggen. Het is een klassieke manier om gerechten af te dekken tijdens het pocheren/koken. Je kunt het bakpapier ook in een cirkel uitknippen ter grootte van de pan waarin je gaat koken. Door de cartouche verdampt het vocht niet te veel, waardoor de smaken beter in het gerecht kunnen trekken.

 

Kardamom

 

De groene kardamom peulen bevatten kleine bruinzwarte zaadjes. Het wordt ook wel de koningin der specerijen genoemd. Je kunt het in zoete en hartige gerechten verwerken. Kardamom is vooral bekend van het Indiase garam masala en Ethiopische berbere specerijenmixen. Maar het zit ook in de speculaaskruiden en kerriepoeder.
Kardamom heeft een frisse, kruidige citrus-achtige smaak. Wees er voorzichtig mee want het kan snel overheersen.

 

 

Recept Geglaceerde wortelen met passiefruit: