Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar […]
Deze geroosterde wortelsoep is heel makkelijk te maken. De oven doet namelijk het werk voor je. Je roostert de wortel en ui in de oven en als de groenten zacht zijn, pureer je dit samen met de bouillon en kokosmelk in een blender. Comfortfood in een bowl, een lekkere warme soep voor een kille dag. […]
Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]
Het is herfst en tijd voor de groenten uit dit seizoen. Ik heb een heerlijke verwarmende en romige pastinaak en wortelsoep met baharat gemaakt, dit wil je proberen! De soep is simpel te maken, maar je hebt wel die heerlijke specerijenmix baharat ervoor nodig. Die geeft de soep een volle en warme melange. Serveer deze […]
Een lekkere soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En deze kan je heel makkelijk zelf trekken. Maak een hele grote pan en vries de bouillon in porties in, zodat je altijd een bouillon op voorraad hebt. Een goede bottenbouillon maken begint met de botten. Dit kunnen bijvoorbeeld runderbotten, maar ook kippenbotjes zijn. […]
Ik kreeg heel veel gekleurde wortelen van de Zonneheerdt en wilde ik iets speciaals doen. Ik had hiervan al geroosterde wortelen met opgeklopte burrata gemaakt. Maar de witte, gele en lichtoranje wortelen had ik achtergehouden voor een ander gerecht. Het zijn deze heerlijke geglaceerde wortelen met passiefruit geworden. Een zomerse manier om wortelen te bereiden. […]
Wij zijn gek op worteltjes en ik probeer ze elke keer weer op een andere manier te bereiden. Ik heb nu de wortels in boter en honing geroosterd in de oven, dit is een zalig groentegerecht geworden. Ik denk dat vooral de kids dit lekker zullen vinden, zoete wortels gekarameliseerd in de boter en honing, […]
Dit is een heel oud recept van mij, maar ik had hem nooit op de site geplaatst omdat ik de foto niet mooi vond. Goede reden om het gerecht nog eens te maken. En dat is geen straf want deze Tajine met kip, dadels en saffraan is super lekker. En als je geen tajine hebt, […]
Ik had nog wat heerlijke groenten van de foodbox uit onze mooie Flevopolder over. Tja wat ga je doen met 1 kleine paarse en gele wortel, 1 kleine pastinaak en een halve biet? Nou ik heb er lekkere hartige pakora wafels van gemaakt. Een wafel die je als lunch of avondeten kunt serveren. Pakora […]
Coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Coq is letterlijk vertaald een haan, maar het gerecht wordt meestal met kip bereid. Deze wordt in stukken gesneden en gegaard in rode wijn, samen met spek, wortel en paddenstoelen. Coq au vin wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of stokbrood. Deze kippenbout in witte wijn […]