Een bevroren Gin & Tonic als nagerecht! Granita’s zijn een gemakkelijke manier om van uw G&T een heerlijk dessert te maken. Door de verhouding tonic tot gin te verhogen en wat meer zoetigheid toe te voegen, bevriest deze gin tonic gemakkelijk. Volg gewoon de eenvoudige stappen voor een nieuwe manier om van een gin en tonic cocktail te genieten!
Wat is er beter dan een koude G&T op een warme zomerdag? Deze gin en tonic granita!

 

Gin Tonic

 

Pak je favoriete gin en een fles gearomatiseerde tonic zoals de Elderflower tonic van Fever-Tree en maak deze heerlijke zomertraktatie.
Bereid het ’s ochtends, dan kan je ervan genieten na je BBQ!
Combineer de verfrissende smaken van een gin en tonic met een bevroren dessert dat gemakkelijker te maken is dan een ijsje of sorbet. Je hebt geen ijsmachine nodig, gewoon een simpele suikersiroop, gin en tonic wat wordt ingevroren tot een delicate ijzige sneeuw. Waardoor een elegant dessert ontstaat voor elke gelegenheid. Bekijk de ingrediëntenlijst onderaan voordat je begint, zodat je alles kunt halen wat je nodig hebt.

 

Nu het warm is, is het tijd voor een gin en tonic granita, de perfecte manier om de zomerzon te verslaan. We zijn nu bezig met de Hollandse ‘zomer’. Dat betekent over het algemeen dat we klagen dat het te warm of te koud en nat is. Maar voor velen van ons doen we wat we altijd doen, de tijd nemen om een koelere plek te zoeken om te ontspannen. Sommigen van ons gaan naar de heuvels voor een relaxte vakantie, omringd door de natuur en eindeloze uitzichten. Anderen zullen massaal naar de stranden trekken, zodat ze in koel, helder water kunnen duiken om aan de hitte van de zon te ontsnappen of gewoon om bij te bruinen.
Dit eenvoudige recept houd je gegarandeerd koel als het weer warm wordt.
In zes eenvoudige stappen naar een perfecte gin en tonic granita
Makkelijk te maken, verfrissender dan ijs en een lekker alternatief voor een G&T op een warme zomerdag. Serveer dit op je volgende tuinfeest, vooral als de zon fel schijnt, in plaats van standaard gin-tonics.

Gin en tonic granita

 

Granita

 

De granita komt oorspronkelijk uit Italië en is een soort waterijs. Het mengsel moet om het half uur geschraapt worden als het in de vriezer ligt. Maar ik heb een veel handiger manier gevonden om granita te maken. Ik doe het mengsel in diepvriesbakjes en rasp het blok ijs vlak voor het serveren met een grove rasp. Het resultaat is perfect!

 

Vind jij een granita ook zo lekker? Probeer ook eens deze:

Vlierbloesem granita met bramen en munt
Aardbeien Crodino granita
Muntthee granita met oranjebloesem
Espresso granita met slagroom
Cantaloupe granita met munt
Aardbeien en hibiscus granita

 

Tips:

 

Je kunt de rode grapefruit vervangen door citroen of limoen voor een frissere twist.

Een ondiepe, rechthoekige bak met plastic deksel is perfect voor het invriezen van de granita.

 

 

Recept Gin en tonic granita: