Als je zomers wat verlichting van de hitte nodig hebt, is deze watermeloen kokos agua fresca precies wat je zoekt. Ongelooflijk makkelijk te maken, zonder toegevoegde suiker en heerlijk verfrissend, je zult ervan nippen wanneer je maar kunt.
Deze agua fresca van watermeloen is ontzettend makkelijk te maken en zo verfrissend.

 

Deze zomer hebben we veel meer dan normaal drankjes van dit fruit gedronken. Mijn Watermeloen Milkshake, Watermeloen slush puppy, Frozen watermeloen cooler en Watermeloen cranberrysmoothie zijn ook erg lekker. En daarom bleef ik nadenken over andere ideeën voor gezinsvriendelijke opties.
Misschien komt het deels door de hitte dat we de laatste tijd absoluut behoefte aan verfrissende drankjes hebben.

 

Je weet dat ik niet de grootste fan ben van de hitte, maar een van de dingen die ik er wel echt geweldig aan vind, zijn de watermeloenen. Het meest geweldige fruit ooit.
Dit watermeloen kokoswater is heel makkelijk te maken en het is zo licht en fris. Het heeft een gezonde smaak, je neemt er een slokje van en voelt je meteen beter.

Watermeloen kokos agua fresca

 

Wat is een agua fresca?

 

Een agua fresca is een licht drankje dat populair is in Mexico. Het is meestal een combinatie van een of meer vruchten, water en een beetje suiker om te zoeten, hoewel het afhankelijk is van de vrucht.
Veel voorkomende versies zijn meloen, aardbei, citroen en komkommer agua fresca.

Ik denk dat het ook maar de vraag is of het wel echt een agua fresca is, aangezien het met kokoswater in plaats van water is gemaakt. Maar de naam ‘zoet water’ past in ieder geval wel.
Deze watermeloen kokos agua fresca is supermakkelijk om te maken en heerlijk verfrissend om te drinken. Het is helder, licht en precies goed voor een warme dag.

 

Tips:

 

Als je de muntsmaak nog meer wilt laten doordringen, mix dan een paar muntblaadjes mee in de blender.

Je kunt dit van tevoren maken. Bewaar het in een grote kan in de koelkast en drink het binnen een dag op.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Watermeloen kokos agua fresca: