Het geheim van deze super krokante kiphaasjes is dat ze met tortillachips gepaneerd worden. Hierdoor ontstaat het super krokant korstje op de kip. En als je tortillachips met een smaakje neemt, dan krijgen de kiphaasjes deze lekkere smaak mee. Ik heb ze in de nacho cheese tortillachips gewenteld, maar je kunt elke smaak nemen die jou lekker lijkt, zoals bijvoorbeeld de paprika, sweet chili of de naturel die jij zelf een smaakje meegeeft.

 

Kiphaasjes

 

Ik heb kiphaasjes gebruikt, maar je kunt ook kipfilets in lange stukken of in kleinere blokjes snijden. Dan heb je een soort kipnuggets. Maar dan wel lekkere zelfgemaakte kipnuggets!
Ik heb deze kiphaasjes op twee manieren bereid, een keer in de oven gebakken en een keer in de olie gebakken. Ik moet eerlijk zeggen dat die kiphaasjes uit de oven wel een beetje droog waren. Maar met de saus erbij waren ze erg lekker.
Dus als jij niet om de lijn hoeft te denken, dan zou ik ze gewoon in de pan bakken in een laagje zonnebloemolie.

 

Misschien als je de kippendijfilets gebruikt en deze in de oven bakt dan zullen die minder droog worden omdat dit vlees wat vetter is dan de kipfilet of het haasje. Sla de kipdijfilets eerst dan wat platter tussen twee vellen huishoudfolie en snijd ze dan in stukken. Wellicht ga ik dat de volgende keer proberen, want die crunchy laag om de kip was wel erg lekker.

 

Ik ben geboren en getogen in Barneveld, ben daarom misschien wel een echte kipliefhebber. Voor een gebraden kippetje uit de oven, mag je mij ’s nachts wakker maken, echt waar! Je kunt daarom best veel kipgerechten op de site vinden. Van hele kippen tot aan kipgehaktballetje. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Zoek ze maar eens op. Ga daarvoor naar: Recept zoeken en dan naar: Sleutelwoorden, hier vul je kip in. Dan vind je alle recepten met kip.

 

Tip:

 

Het recept van de Tomatensalsa* vind je trouwens hier.

 

 

Recept Super krokante kiphaasjes: