Ben je gek op knoflook? Dan heb ik een heerlijk broodje voor je. Deze knoflook roombroodjes met kaas zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om bij een soep te serveren. Broodjes gevuld met roomkaas met verse kruiden en knoflook erin en daarna gedoopt in zelfgemaakte knoflookboter, dit wil je proeven! Knoflook […]
Ik heb voor jullie een lekkere en makkelijk te maken maaltijd. Dit heerlijke stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus maak je in een mum van tijd en daarna is het smullen geblazen. De gehaktballetjes worden gemaakt van verse braadworst, je bakt ze eerst bruin en laat ze daarna garen in een tomatensaus. Je kunt het voor […]
In de herfst Foodybox zat o.a. Leksands Knäckebröd. Nu ben ik gek op knäckebröd, dus dat kwam goed uit. Ik heb voor de lunch een heerlijk knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise gemaakt en dat was smullen. Lekker veel carpaccio op het knäckebröd en op smaak gebracht met truffelmayonaise, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, bieslook en Parmezaanse kaas. […]
Deze pasta Alfredo met kip is een heel simpel en snel te maken gerecht, ideaal dus voor een doordeweekse dag. Dat wil zeggen als je al pulled kip in huis hebt. Dan maak je deze heerlijke en romige pasta in een mum van tijd. Lekkere pittige kip gemengd door de romige kaassaus. Alfredo saus […]
Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]
Zoals jullie wellicht al weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom vind je diverse Amerikaanse recepten op de site. Nu heb ik al diverse recepten gemaakt met een Caesar salade erbij, maar nog niet het klassieke recept van alleen de salade. Hoog tijd om deze eens te maken en met jullie te delen. […]
Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, […]
Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild. Orzo Orzo is een pastasoort wat […]
Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij. Gnocchi De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]
Ik zag prachtig gekleurde snijbiet bij mijn groenteboer liggen en heb gelijk een bos gekocht. Maar ja wat ga je ervan maken. Manlief had zin in pasta, dus is het deze heerlijke pasta met snijbiet en balletjes geworden. Een simpel en snel te maken pastagerecht en lekker afgetopt met veel geraspte Parmezaanse kaas. Ideaal gerecht […]