Chicken Parmigiana, Kip Parmigiana oftewel Kip Parmezaanse kaas met tomatensaus wilde ik al zo lang maken. En toen ik pakjes tomaten frito ontving van Heinz, waren er geen excuses meer om dit heerlijke kipgerecht eindelijk eens te bereiden.
Het populaire Italiaanse gerecht Pollo alla Parmigiana is een heerlijk kipschnitzel met de beste Parmigiana-saus ooit. En op de sappige kip nog heerlijke gesmolten mozzarella, dit wil je proberen! Ik weet dat Kip Parmigiana meer inspanning vergt dan de gebruikelijke snelle en gemakkelijke maaltijden. Maar geloof me, het is het waard.

 

Kip Parmigiana

 

Ben je klaar voor de beste Kip Parmigiana van je leven?? Daar gaan we!
De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de kip sappig blijft, is om het kort te bakken in de pan (ongeveer 4 minuten) en daarna onder de grill in de oven om de kaas te laten smelten!

 

Voor het gemak gebruik ik graag kleine kipfilets, omdat ze platgeslagen een mooie schnitzel vormen. Dijen zonder bot werken net zo goed en zijn zelfs sappiger, maar je moet ze wel ze wel flink platslaan zodat ze overal even dik zijn.

 

Je hoeft kip niet te frituren. Gewoon ondiep bakken is prima, je hebt voldoende olie nodig om het paneermeel superkrokant te krijgen. Je kunt al wegkomen met slechts 1,5 cm olie, hoewel 2 cm ideaal is.
De dunne kip heeft maximaal 4 minuten nodig om door te bakken, zodat hij goudbruin en knapperig is aan de buitenkant en net gaar is aan de binnenkant. Het maakt eigenlijk niet uit of het niet gaar is, want het gaart zeker verder in de oven.

 

Parmigiana-saus

 

Je bereid eerst die heerlijke tomatensaus voordat je de kip gaat bakken.
Ik heb voor de saus een pakje tomaten frito basilicum van Heinz gebruikt. Deze tomatensaus wordt gemaakt van zongerijpte tomaten en zonder toegevoegde smaakstoffen of conserveringsmiddelen.
De saus maak je met een uitje, knoflook, snufje chilivlokken en gedroogde Italiaanse kruiden.
Niets baanbrekends aan de methode, maar het is de moeite waard om op te merken dat de saus een dikke, pittige consistentie heeft.

 

Erbij

 

Met de kaasachtige tomatensmaken die hier te vinden zijn, geniet ik er echt van om dit te serveren met een vrij eenvoudige groene salade zoals deze Salade van courgettelinten.
En vergeet voor een geweldig Italiaans feestmaal de knapperige zelfgemaakte Focaccia of Patate al Forno niet.

 

Tips:

 

Ik heb de kipfilets gepaneerd zoals in de originele recepten vermeld is. Maar ik denk dat je het paneren van de kipfilets achterwege kunt laten. Snap niet helemaal waarom ze gepaneerd moeten worden. Het krokante van het paneren verdwijnt namelijk nadat je de tomatensaus erover giet.

Extra nodig: Plasticfolie, deegroller of vleeshamer, gietijzeren pan of ovenschaal.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kip Parmigiana: