Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Spaanse Pan con Tomate

Spaanse Pan con Tomate

Ik weet nog wel dat ik de eerste keer Spaanse Pan con Tomate at. Tjonge wat was dat lekker zeg! Zo’n simpel broodje, maar bomvol met smaak. Hoog tijd om het zelf thuis te maken. Ik heb er pan con tomate y jamón van gemaakt. Een eenvoudig gerecht gemaakt van geroosterd brood, lekkere olijfolie, knoflook, […]

Indiase hete saus Kashmiri

Indiase hete saus Kashmiri

Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]

Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki

Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki

Als je gek bent op lamsvlees en hamburgers, dan moet je deze beslist eens proberen. Lekkere sappige lamsburgers met walnotensaus en tzaziki. Ik had deze heerlijke lamsburgers gekregen. Dit waren flinke jongens, de burgers wogen 200 gram per stuk!   Lamsburgers   Wij zijn gek op hamburgers en ik vond het dan ook ontzettend tof […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Wagyu burger met gefrituurde uiringen

Wagyu burger met gefrituurde uiringen

Een Wagyu burger is niet zomaar een burger, dit is een top burger! Het vlees voor deze burger is afkomstig van de Wagyurund, een exclusief vleesrund met een hele speciale smaak. Bereid deze speciale burger als een steak, grill het op hoog vuur en serveer het medium (rare). Als je iemand wilt verwennen, maak dan eens […]

Pitabroodje met gyros oesterzwammen

Pitabroodje met gyros oesterzwammen

Dit is een heerlijk vegetarisch gevuld broodje waarbij je het vlees echt niet zult missen. Deze paddenstoelen zijn een beetje vlezig en op deze manier gebakken lijkt het net op pulled kip. Dus vegetarier of niet, probeer dit pitabroodje met gyros oesterzwammen eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is ook nog eens […]

Patatje heel speciaal met pulled beef

Patatje heel speciaal met pulled beef

Pulled beef is eigenlijk niets meer dan onze ouderwetse draadjesvlees. En die heb ik verwerkt in dit patatje heel speciaal met pulled beef. Natuurlijk kan je hiervoor ook pulled pork of chicken gebruiken, maar ik had nog een restje draadjesvlees over. Dus vanavond eten we patatje heel speciaal met pulled beef.   Eigenlijk is dit […]

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]

Estofado

Estofado

Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden