Op zoek naar een leuke doordeweekse maaltijd die boordevol smaak zit en niet te moeilijk te maken is? Deze zalmburgers met avocadomayonaise zijn de perfecte optie.
Ik kan je vertellen dat deze zalmburgers echt heerlijk zijn. Ik ben een totale hamburgerliefhebber. Vlees, vegetarisch en vis, geef mij maar een goede burger en je maakt mij blij. En meestal maak ik ze zelf, net zo als deze zalmburgers. En man, wat zijn ze goed! Smaakvol, gezond en vers, deze zalmburgers zijn een must-try.

 

Zalm

 

Om hamburgers te maken die erg lekker maar niet zo duur zijn, probeer dan de staartstukken te gebruiken. Die zijn goedkoper dan de mooie, dikkere filet in het midden. Gebruik wel verse zalm en geen diepvries zalm. Die laatste wordt na het ontdooien te nat en dan kan je er geen stevige burgers van maken.
Deze burgers zijn lekker en sappig, dus zorg ervoor dat je er genoeg van maakt, want je wilt er meer dan één.

 

Je kunt deze zalmburgers bereiden op het fornuis, met behulp van een antiaanbakpan, grillpan met antiaanbaklaag of op de barbecue voor die extra rokerige smaak. Bak/gril de burgers tot ze aan beide kanten bruin en net gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Dit smakelijke en gemakkelijke recept voor zalmburger mag je niet missen!

 

Wat te serveren bij zalmburgers

 

Serveer deze zalmburgers op een hamburgerbroodje, op een salade, in een slawrap, belegd met avocadomayonaise, of gewoon zo.
Ten slotte stel ik voor dat je de avocadomayonaise niet overslaat. Het is zo smakelijk en past heel goed bij de zalmburgers.

 

En ik heb nog meer heerlijke burger recepten voor jullie:

Smash burgers met uien
Pittige burgers met Srirachasaus
Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki
Kabeljauw burger met erwten spread
Courgetteburgers met citroenmayonaise
Vegetarische Marokkaanse burgers
Gegrilde kaas en uien bhaji burger
Geitenkaas burger met paddenstoelen

 

Tips:

 

Gebruik een antiaanbakpan voor het beste resultaat.

Verwarm de pan. Zorg ervoor dat de olie en de grillpan lekker heet zijn voordat je de burgers erin doet, om plakken te voorkomen.

Ingelegde citroen vind je in een Turkse winkel of grote supermarkt. Je gebruikt hiervan alleen de schil, vruchtvlees verwijder je. Kan je dit niet vinden, gebruik dan de rasp van een halve citroen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Zalmburgers met avocadomayonaise: