Wil jij eens courgette op een andere manier eten? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze courgetteburgers met citroenmayonaise zijn heerlijke vegetarische burgertjes die je als lunch, tussendoortje of avondeten kunt serveren. Je kunt ze ook wel fritters of pannenkoekjes noemen, wellicht dat je daarmee de kids aan de courgettes krijgt.
Het toverwoord is dan natuurlijk pannenkoekje en als het even meezit hebben ze niet in de gaten dat dit boordevol met groente zit (haha). De pannenkoekjes zijn zowel warm als koud lekker.

 

Courgette

 

De courgettes zijn het hele jaar volop verkrijgbaar. Misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan, dan is dit een mooie manier om ze te verwerken.
Courgettes hebben van zichzelf weinig smaak, daarom kan ze heel goed gebruiken in heel veel verschillende gerechten. Hoe groter de courgette, hoe minder smaak ze hebben. Koop daarom liever de iets kleinere exemplaren. Als je ze koopt, moeten ze wel lekker stevig aanvoelen. Verse courgettes blijven wel in week goed in de groentela van de koelkast.
Courgette zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Goede reden om deze groente toe te voegen aan je weekmenu!

 

Omdat ze weinig smaak hebben, is het een veelzijdige groente. Je kunt diverse recepten met daarin courgette verwerkt vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld lekkere gegrilde courgettes, courgette cake, gevulde courgette, courgettesoep of rauw verwerkt als carpaccio. Of maak er de groentespaghetti van de zogenaamde courgetti. Hiervan vind je ook diverse recepten op culinea.nl. De courgettebloemen zijn ook eetbaar, je kunt er bijvoorbeeld een tempura van courgettebloemen van maken.

 

Citroenmayonaise*

 

Meestal maak ik mijn sausjes en dressings zelf. Maar deze lekkere citroenmayonaise die bij van Ton vandaan komt, is een pure, romige mayonaise met een frisse citroensmaak. Heerlijk bij vis en/of vlees, maar ook zeker bij deze courgetteburgers.
Bij van Ton maken ze al hun producten met pure ingrediënten, zonder toegevoegde smaak-, geur- of kleurstoffen. Zo bestaat deze mayonaise uit zonnebloemolie, eigeel, azijn, mosterd, citroensap, suiker en zout.

 

Tips:

 

Courgettes bevatten heel veel vocht, knijp de geraspte courgette daarom vóór gebruik heel goed uit.

De feta geeft een lekkere zoute smaak aan het gerecht. Als je niet van feta houdt, vervangen het dan door oude geraspte kaas.

Je kunt deze burgers ook op een broodje serveren.

 

 

Recept Courgetteburgers met citroenmayonaise: