Ik had aardig wat vleeswaren, kaas en brood over van een familielunch bij ons thuis. En ik had vandaag grote trek, daarom heb ik deze goddelijk lekkere dubbeldikke sandwich voor mijzelf gemaakt. Een eenvoudig en heerlijk recept voor een sandwich met heel veel beleg erop, waardoor dit broodje naar een hoger niveau van smakelijkheid wordt getild!

 

Het is zo lang geleden dat ik zo’n broodje heb gegeten, ik was vergeten hoe lekker dit kan zijn. Er is iets aan de sla en geroosterde paprika waarmee deze hartige boterham belegd is, dit geeft broodnodige frisse en pittige textuur eraan. Ik beloof dat je niet teleurgesteld zult zijn als je dit eet tijdens je volgende lunchpauze!

 

Sandwich

 

Een sandwich is een dubbele boterham van brood, meestal schuin doorgesneden. Maar het kan ook een broodje zijn met één of meer verschillende soorten beleg.
Het verschil tussen een sandwich en een belegde boterham is de wijze van het snijden. Een sandwich is schuin doorgesneden en een belegde boterham is of dubbelgevouwen of horizontaal doorgesneden.
De sandwich is een meestal rijkelijk beleg, er zit dus bijvoorbeeld sla, plakjes ei, rauwkost, kaas en/of andere vleeswaren tussen.

 

Beleg

 

Je kunt de sandwich met van alles beleggen, neem wat jij lekker vindt. Ik geef je hier wat tips:

Sla, neem stevig slablaadjes zoals ijsbergsla, kropsla of Romaine sla.
Groenten: tomaat, komkommer, rode uienringen, of gegrilde paprika, aubergine en courgette.
Kaas: dit kan jonge, belegen of oude kaas zijn, smeerkaas, verse roomkaas, verse kruidenkaas, brie, camembert, geitenkaas, mozzarella, burrata of blauwe kaas.
Vleeswaren: plakjes ham, rauwe ham, Proscuitto, chorizo, salami, cervelaat, mortadella, kipfilet, kalkoen, rosbief, rookvlees, uitgebakken ontbijtspek, ossenworst of filet Americain.
Andere smaakmakers zoals augurk, fijngesneden groene kruiden, kiemgroenten, olijven, etc.

 

Tips:

 

Hier lees je hoe de paprika’s* kunt roosteren.

Ik had ook nog een weckpotje zelfgemaakte kiemgroenten** van linzen in de koelkast staan. Hoe jij die ook maken kunt, lees je hier.

En ik heb nog meer heerlijke sandwiches voor jullie, wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Sandwich Italiaanse kaas en ham
Reuben sandwich speciaal
Philly Cheese Steak Sandwich
Rosbief sandwich met walnotenpesto
Amerikaanse BLT sandwich
Club Sandwich met gerookte kip

 

 

Recept Dubbeldikke sandwich: