Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges

Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges

Ik was bij boer Karin van de Polderknoflook en Polderkip geweest om groene asperges te halen. En natuurlijk ook die heerlijke kip en verse knoflook van haar. En ze had stukken Jersey kaas liggen, die heb ik ook maar meegenomen. Deze vier heerlijke lokale producten heb ik gecombineerd in dit zalige gerecht van kipfilet met […]

Orzo salade met garnalen

Orzo salade met garnalen

Deze orzo salade met garnalen is een heerlijk diner van 30 minuten van restaurantkwaliteit dat zeker een van de familiefavorieten zal worden! Dit recept in mediterrane stijl kan eenvoudig worden aangepast om zuivelvrij en glutenvrij te krijgen. Het bevat veel eiwitten en is een heerlijke salade voor schaaldierliefhebbers. Maak het op een warme zomeravond en […]

Frittata met daslook en kaas

Frittata met daslook en kaas

Slechts vijf ingrediënten (plus wat olijfolie) staan tussen jou en deze makkelijke frittata met daslook en kaas. Het is de ultieme redder als je echt geen ideeën meer hebt. Zie dit als een quiche zonder korst. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kan dit gerecht bijna elke seizoensgroente bevatten. Ik had wat […]

Tosti met spinazie en artisjok

Tosti met spinazie en artisjok

Heerlijk Tosti met spinazie en artisjok recept Hebben we veel meer nodig in het leven dan deze heerlijke tosti met spinazie en artisjok? Dit is nu een van mijn favoriete tosti’s geworden, misschien heeft het iets te maken met het feit dat ik dol ben op de combinatie van spinazie en artisjok. En ik denk […]

Plukbrood met kaas en cranberrycompote

Plukbrood met kaas en cranberrycompote

Ik heb voor jullie een heerlijk borrelbrood gevuld met twee soorten kaas en afgetopt met een zelfgemaakte cranberrycompote. Superlekker om te maken voor de aankomende feestdagen. Serveer dit plukbrood met kaas en cranberrycompote bij de borrel of zelfs als voorgerecht is het ook erg lekker. Knapperig brood, zoute kazen met een zoetzure cranberrycompote, dit wil […]

Dubbeldikke sandwich

Dubbeldikke sandwich

Ik had aardig wat vleeswaren, kaas en brood over van een familielunch bij ons thuis. En ik had vandaag grote trek, daarom heb ik deze goddelijk lekkere dubbeldikke sandwich voor mijzelf gemaakt. Een eenvoudig en heerlijk recept voor een sandwich met heel veel beleg erop, waardoor dit broodje naar een hoger niveau van smakelijkheid wordt […]

Luchtige omelet soufflé

Luchtige omelet soufflé

Goudbruin aan de buitenkant, zacht en super fluffy aan de binnenkant, deze luchtige omelet soufflé gemaakt van slechts vier ingrediënten is niet moeilijk te bereiden. Maak het als ontbijt, brunch of lunch en serveer het met geroosterd brood en/of een lekkere salade. Een ei is nog nooit zo lekker geweest.   Omelet soufflé   Dit […]

Pulled pork quesadilla

Pulled pork quesadilla

Ik had 2 kilo pulled pork in de oven bereid en heb daar behoorlijk veel van overgehouden. Dit heb ik in porties verdeeld en ingevroren. Hiermee kan ik dan later weer andere gerechten van maken zoals deze heerlijke pulled pork quesadilla. Een lekker en snel gerecht wat de hele familie lekker vindt en het is […]

Witlofschotel met puree uit de oven

Witlofschotel met puree uit de oven

Wij zijn gek op witlof en toen ik witlof en kruimige aardappelen uit onze eigen polder ontving kwam ik tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen witlofgerecht uit de oven op de site had staan. Hoog tijd om dit eens te maken. Het is een witlofschotel met puree uit de oven geworden. De puree […]

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden