Ik heb voor jullie een heerlijk borrelbrood gevuld met twee soorten kaas en afgetopt met een zelfgemaakte cranberrycompote. Superlekker om te maken voor de aankomende feestdagen. Serveer dit plukbrood met kaas en cranberrycompote bij de borrel of zelfs als voorgerecht is het ook erg lekker. Knapperig brood, zoute kazen met een zoetzure cranberrycompote, dit wil je proeven!

 

Brood

 

Plukbrood, borrelbrood, breekbrood of pull apart bread? Maakt niet uit hoe je het noemt ….. dit broodje is gewoon ontzettend lekker. Het ziet er geweldig uit en het is supergezellig om met z’n allen van dit broodje te plukken. Ideaal voor bij de borrel.
Je snijdt het brood van tevoren in, waardoor je het makkelijk in stukjes uit elkaar kunt trekken.

Plukbrood met kaas en cranberrycompote

Koop een lekker rond brood bij de bakker of supermarkt. Wit, bruin of desem, maakt niet uit, neem brood wat jou lekker lijkt. Ik had een wit brood met boter (L&P Beurre) bij de AH gekocht en dat was wel erg lekker.
Snijd het brood in met een broodmes in plakken van ongeveer twee centimeter breed, net niet tot de bodem. Draai het brood een kwartslag en herhaal het insnijden, zodat je vierkantjes van ongeveer twee bij twee centimeter krijgt.

 

Kaas*

 

Ik heb twee soorten kaas gebruikt in dit brood. Een zachte brie en een pittige blauwe stilton kaas. De combinatie van deze twee kazen en de cranberrycompote is een topper die je zeker geprobeerd moet hebben!
Maar je kunt allerlei soorten (goed smeltende) kaassoorten gebruiken zoals Comté, cheddar, oude geraspte kaas, mozzarella, camembert, Gruyère en Emmentaler. Of maak een mix van deze kazen.

 

Brood recepten

 

Ben jij gek op brood en wil je nog meer lekkere recepten met brood voor bij de borrel? Dan tip ik je graag deze andere toppers die ook op de website te vinden zijn:

Stokbrood met kruidenboter zelf maken
Broodchips maken
Flatbread met mozzarella en salsa
Spaanse Pan con Tomate
Bruschetta met verschillende toppings
Pittig koriander knoflook naanbrood
Zelf Focaccia maken
Waanzinnig lekker hartig brood

 

Tips:

 

Je kunt dit brood niet van tevoren bakken. Wel kan je het brood vast insnijden en vullen met
de knoflook, kaas, etc. Pak het in aluminiumfolie en zet apart.

Het recept van de cranberrycompote** vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Plukbrood met kaas en cranberrycompote: