Ik zag een blikje mojito (Finley) in de supermarkt staan en heb dit gekocht. Was wel benieuwd naar de smaak. Vooral omdat er geen alcohol in zit. Ik heb er deze kokos mojito mocktail met komkommer van gemaakt. Natuurlijk kan je dit drankje ook zo drinken, maar ik vind het leuk om er weer iets anders van te maken. Het is een lekkere frisse mocktail geworden die het goed doet op een warme avond. Natuurlijk nog lekkerder met een scheutje witte rum erin, maar voor de non alcoholics natuurlijk niet.

 

Mojito

 

De mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is rum met limoensap, rietsuiker, sodawater en geserveerd met veel munt en crushed ijs. Een heerlijke cocktail voor in de zomer. Ik moet zeggen dat het blikje mojito 0% alcohol wat ik in deze mocktail gebruikt heb, wel de frisse smaken van limoen heeft.
Mojito is een verraderlijk drankje, het lijkt lekker fris door de limoen en verse munt, maar er zit behoorlijk wat alcohol in. Pas hier dus mee op, vooral als je het drinkt in de zon op een warme dag. Dan komt de alcohol extra hard aan.

 

Op de site heb ik nog meer variaties van de mojito cocktail staan, met en zonder alcohol. Deze Frozen kersenmojito is er eentje met alcohol en verse kersen. Jammie.

 

 

Recept Kokos mojito mocktail met komkommer: