Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer …. die heerlijke sappige zoete kersen? En wat kan je daarvan maken? Nou deze verrukkelijke frozen kersen mojito bijvoorbeeld. Voor de kids natuurlijk zonder de rum. Dus ga maar vast die kersen ontpitten en gooi ze in de vriezer, dan heb je morgen een lekkere cocktail.
Proost en enjoy!

 

Cocktail maken

 

Het weer wordt eindelijk warmer, dus ik dacht dat ik de zomer ga beginnen met een heerlijke soort slushy met rum doordrenkt. Deze ijskoude kersen mojito is de perfecte manier om achterover te leunen en van het weer te genieten!
Afgelopen weekend heb ik een enorme zak kersen op de markt gehaald. De hele dag door at ik kers na kers na kers. Hoewel ik dol ben op hun smaak, denk ik dat mijn liefde voor deze vrucht ook te maken heeft met de pit. Ik ga eerlijk zijn, ik vind het eigenlijk wel leuk om ze uit te spugen terwijl ik alleen ben in mijn eigen huis (sttt niet verder vertellen hè).

 

De rest van de kersen wilde voor iets anders gebruiken. Ik had nog rum in huis en verse munt in mijn kruidentuin, dus tijd voor een lekkere mojito. Na ongeveer tien minuten bleef ik achter met een stapel ontpitte kersen en roze vingers. Ik gooide de kersen in de vriezer, want ik wilde een ijskoude cocktail maken.
Een paar uur later gooide ik alles in de blender en binnen enkele minuten hadden we een heerlijke en verfrissende cocktail om ons gezelschap te houden in de zon op ons terras.

 

Mojito

 

Ik heb voor het eerst mojito’s gedronken op een Caribische cruise. Zonnen op het dek met een ijskoud drankje was de perfecte manier om te ontspannen op vakantie.
Een mojito komt oorspronkelijk uit Cuba en is een frisse cocktail gemaakt van rum, munt, limoensap, rietsuiker, bruisend water en heel veel ijsblokjes of crushed ijs. De cocktail wordt gemaakt door de muntblaadjes in een glas te doen samen met limoensap en rietsuiker. Dit wordt met een muddler fijngestampt en daarna geroerd zodat de suiker oplost. Hierbij gaat de rum en ijsblokjes en wordt het glas afgevuld met bruisend water. Je kunt het glas garneren met een limoenschijfje en een takje munt.

 

Ik heb er nu een variatie op gemaakt door lekkere donkere kersen erin te verwerken voor een verfrissende en fruitig zomerse drank.
Bevroren zoete kersen worden gemengd met kersensap en daarna gemengd met de rum, limoensap, muntblaadjes en rietsuiker.

 

Ik ben gek op die ijskoude ‘frozen’ cocktails zomers, jij ook? Probeer ook eens deze:

Nectarine whisky cocktail
Cantaloupe meloen daiquiri
Ananas en frambozen Daiquiri
Moscow Mule
Irish coffee

 

 

Recept Frozen kersen mojito: