Dit warme weer vraagt om een ijskoud drankje. En ik heb een heerlijke ijskoude frozen Moscow Mule voor jullie. Een frozen cocktail is dus een bevroren drankje. Je mixt het drankje en zet het dan in de vriezer. Hierna mix je het nog even in de blender en je kunt genieten van een ijskoude cocktail op een hete dag.

 

Moscow Mule

 

De Moscow mule cocktail is een Amerikaanse klassieker en wordt geserveerd in een koperen mok. Je zou denken dat deze cocktail uit Rusland zou komen, maar het is een Amerikaanse cocktail welke in 1941 werd bedacht door drie producenten van respectievelijk wodka, gemberbier en een koperfabrikant. De cocktail werd een succes en is sindsdien niet meer weg te denken in een cocktailbar.

 

De hoofdingrediënten van deze verfrissende cocktail zijn dus wodka en gemberbier. EN de koperen mok. In sommige recepten worden nog andere Ingrediënten gebruikt, zoals bijvoorbeeld een suikersiroopje, Angostura bitters, etc. maar het klassieke recept is eigenlijk heel basic. Suikersiroop heeft deze cocktail niet nodig want ik vind de ginger ale al zoet genoeg.
Ik vermoed dat in 1941 ook wel geen limoenen gebruikt werden en het alleen maar wodka en gemberbier was.

 

Gembersap

 

Om de cocktail een extra kick te geven, heb ik nog gembersap erin verwerkt. Ik had een fles gembersap gekregen en verwerk het in diverse receptjes. Zo ook in deze cocktail. Je hoeft het niet te gebruiken, maar het is wel erg lekker erbij.

 

Frozen drankjes

 

Ben jij ook zo gek op frozen drankjes? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

 

Frozen ananas en frambozen Daiquiri
Frozen abrikozen rum cocktail
Frozen watermeloen cooler
Frozen Virgin Piña Colada
Frozen Sangria
Frozen kersenmojito
Nectarine whisky cocktail

 

Tips:

 

Zonder de wodka is het een heerlijke frozen mocktail.
Ginger beer is iets anders dan ginger ale, let daar op als je het gaat kopen.

 

 

Recept Frozen Moscow Mule: