Deze frozen nectarine whisky cocktail is heerlijk op een zwoele zomeravond. De verfrissende blendercocktail is gemaakt met verse nectarines. Het is fruitig, makkelijk te maken (gooi alles gewoon bij elkaar in een blender) en veelzijdig. Als je niet van whisky houdt, vervang het dan door gin of rum. Als je niet van nectarines houdt, gebruik dan mango. Gebruik voor een kindvriendelijke versie perzik- of sinaasappelsap in plaats van alcohol. Deze volwassen slushy zou een coole toevoeging zijn aan elke zomerbrunch.

 

Whisky cocktail

 

Er zijn niet veel bevroren whisky-drankjes. Meestal worden deze cocktails in slushy-stijl gemaakt met een basis van rum of wodka of misschien tequila. Maar waarom zou je whisky buiten de zomerpret laten? Deze drank is net zo goed te combineren met helder fruit en ijs als elke andere. En dit drankje bewijst het.
Een ode aan de zomer is deze ijzige cocktail combineert whisky met verse nectarines. De smaken komen samen. Het is verfrissend, helder en zoet, met die whisky op de achtergrond.

 

Ik ben altijd een fan geweest van nectarines, maar pas het afgelopen jaar ontdekte ik hoeveel ik ook van whisky kan genieten. Ik hou van de rijke rooksmaak die het heeft en dat het niet alleen geweldig is voor cocktails, maar ook voor koken en bakken. Ook blijkt dat nectarines en whisky samen een fenomenale combinatie zijn. Het maken van de nectarine whisky cocktail is niet alleen eenvoudig, je hebt ook maar vijf ingrediënten nodig. Bevroren nectarines, whisky, perziksap en citroen sorbetijs is alles wat je nodig hebt om deze gevaarlijk lekkere bevroren cocktail te maken. Voeg gewoon alle ingrediënten toe aan een blender en mix tot een gladde massa. Het duurt letterlijk minder dan 5 minuten. De smaak is een perfecte balans tussen whisky en nectarines. Dus als je van die twee dingen houdt, dan zul je dit drankje geweldig vinden! Deze cocktail is perfect om te serveren tijdens een gezellig weekend met je vriendinnen, of in mijn geval mijn wekelijkse happy hour op vrijdagmiddag. Haal die sappige perziken uit de vriezer, zodat je dit fantastische ijskoude drankje kunt maken!

 

Nectarines

 

Zomers zijn de nectarines in het seizoen, dan kan je deze heerlijke cocktail maken. In plaats van nectarines kan je ook perziken gebruiken.
Opmerking: het is aan jou of je de schil wel of niet op je nectarines wilt hebben. Als je de schil laat zitten, krijg je meer een gespikkelde cocktail, die er volgens mij mooi uitziet.

 

En nog zo’n bijzondere frozen drankje is deze Tropical cappuccino

 

 

Recept Nectarine whisky cocktail: