Wil je een snelle en lekkere Oosterse maaltijd op tafel zetten, maak dan deze noedels met bavette en paddenstoelen in zwarte bonensaus. Veel lekkerder dan de afhaal en net zo snel bereid. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook een super gerecht in het weekend. Heerlijke pittige steak met een paddenstoelenmix en noedels, wat wil je nog meer.

 

Bavette

 

Wij zijn gek op een goede steak op z’n tijd. En de bavette op deze manier bereid is weer eens iets heel anders. Ik bestel de bavette en andere steaks altijd online.
Hier hebben ze heel veel keuze en weet je zeker dat je goed zit qua vlees.

Laat het vlees gemarineerd op kamertemperatuur komen en bak het dan in een loeihete bakpan. Hierdoor blijft het vlees lekker mals. Snijd de bavette in hele dunne reepjes dwars op de draad. Bij deze steak kan je heel goed zien dat de draad (meestal) in de lengte van de steak loopt. Deze steak is het lekkerst als je het rood/rosé serveert.

 

Wokken

 

Wokgerechten bak je snel en in een goede hete wokpan. Het meeste werk zit eigenlijk in de voorbereidingen zoals de groenten voorbereiden voordat je het kunt roerbakken. Het is een snelle en verantwoorde manier om je eten te bereiden.
Je kunt ook biefstuk of een andere steak gebruiken in dit gerecht en in plaats van paddenstoelen kan je ook wokgroenten gebruiken.

 

Noedels

 

Ik heb udon noedels gebruikt in dit gerecht omdat ik ze zo lekker vind. Je kunt natuurlijk ook andere noedelsoorten gebruiken zoals rijstnoedels, mie, soba of eiernoedels. Ik bestel deze noedels altijd online.

 

Paddenstoelen

 

Ik koop mijn paddenstoelen altijd los bij de groenteboer. Heb nu dus een mengsel van king boleet, oesterzwammen en shiitake gekocht. Je kunt ook gewoon champignons gebruiken, die zijn wel iets goedkoper.

 

Tips*:

 

De chili garlic saus en de zwarte bonensaus heb ik ook online gekocht. Je kunt dit ook wel vinden in toko’s. Maar pas op ermee, het is behoorlijk pittig! Dus niet teveel gebruiken ervan. Je kunt er altijd nog iets aan toevoegen, maar het er niet meer uithalen.

Ben jij ook zo gek op udon noedels? Dan heb ik nog een heerlijk Udon noedels met miso mosselen recept voor jou.

 

 

Recept Noedels met bavette en paddenstoelen: