Ik zal het maar bekennen, ik ben een beetje verslaafd aan miso. En dan niet de witte maar de rode miso. Zoveel smaak en umami in dit goedje, heerlijk! Sinds mijn broertje – die op Ibiza woont – met miso gekookt heeft voor ons toen wij daar waren, ben ik hieraan verslingerd geraakt. Dus gelijk online besteld toen we weer in Nederland waren. En als ik langs een toko kom, neem ik het ook mee. Ik heb er nu deze udon noedels met miso mosselen van gemaakt.
Oh ja die mooie rode pikkeltjes op de mosselen zijn rode sesamzaadjes, die heb ik ook bij een toko gekocht.

 

Man oh man, wat is dit lekker. Heb alleen maar de mosselen gegeten, de noedels konden me eerlijk gezegd gestolen worden (haha). Moet ik eigenlijk niet zeggen, want de noedels in het mosselvocht was heerlijk hoor.

 

Je hebt niet zoveel ingrediƫnten nodig om dit lekkere kommetje met eten te maken. Een lekkere zelfgemaakte miso boter* is het belangrijkste, daarbij heb ik nog een heerlijke sambal erin verwerkt. Dit is de Zaanse Sambal, een 2.0 sambal kan ik jullie verklappen. Helemaal niet te spicy, maar wel met heel veel smaak. Deze sambal van Ministry of Spicy Business is met mosterdzaad en gerookte knoflook.

 

Mosselen

 

Het mosselseizoen is weer begonnen, dus we kunnen weer genieten van deze heerlijkheid uit Zeeland. Als jij nooit mosselen bereid omdat je het eng vindt of omdat je niet weet hoe je ze moet schoonmaken, lees dan hier mijn blog: Hoe maak je mosselen schoon.

 

 

Recept Udon noedels met miso mosselen: