Ik heb toch een heerlijk verwarmend soepje voor jullie. Een koolraapsoep met miso, gebakken paddenstoeltjes erop en met een paar druppels Sriracha voor extra pit. Hier word je wel lekker warm van op een koude dag. Een makkelijk recept voor een soep boordevol winterse groenten welke op smaak is gebracht met miso. Gezond, voedzaam, lekker […]
Het is herfst en ik heb lekker veel paddenstoelen gekocht bij mijn groenteboer. Ik wilde eerst een risotto maken met de paddenstoelen, maar het is een heerlijke vegetarische miso orzotto met paddenstoelen geworden. Een bord vol met umami door de miso, sojasaus en natuurlijk die lekkere verschillende soorten paddenstoelen. Een echt herfstgerecht. Orzo […]
Toen wij met mijn moeder en zussen op bezoek waren bij mijn broertje op Ibiza, kookten hij en ik vaak ’s avonds voor de familie. En dat vond de rest helemaal prima, laat die twee kookgekken zich maar uitleven, dachten ze waarschijnlijk. Broerlief die jarenlang chef-kok van bekende hotels op Ibiza is geweest, vind het […]
Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]
Tomahawk steaks komen niet perse van het rund, maar je hebt ook heerlijke tomahawks van het varken. Het is eigenlijk twee dikke ribkarbonades aan elkaar. Een heerlijke varkenssteak die je ook goed op de bbq kunt grillen. Ik heb de varkens Tomahawk geglaceerd met miso en gegaard in de oven, nadat ik hem eerst gegrild […]
De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij. […]
Ik zal het maar bekennen, ik ben een beetje verslaafd aan miso. En dan niet de witte maar de rode miso. Zoveel smaak en umami in dit goedje, heerlijk! Sinds mijn broertje – die op Ibiza woont – met miso gekookt heeft voor ons toen wij daar waren, ben ik hieraan verslingerd geraakt. Dus gelijk […]
Dit is een bijzondere combinatie geworden. Ik wilde eigenlijk een noedelgerecht maken, dacht dat ik nog wel noedels of mie op voorraad had …. maar helaas. Wel zag ik nog Mafaldine pasta liggen in mijn voorraadkast. Het is daarom een soort fusion gerecht geworden. Italy meets Asia met deze miso kipfilet met pasta, asperges en […]
Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso […]
Koolraap was een vergeten groente maar maakt nu een serieuze comeback. Waar ze in het verleden nog wel eens als voorgesneden frietjes in de winkel lagen, vind je nu de hele knollen. Onbekend maakt onbemind, maar de koolraap is niet alleen heel erg gezond voor je, het zit bomvol met vitamines en mineralen en bevat […]