Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb je zin in een spicy bordje eten, maak dan snel deze steak en noedel salade.

 

Als je van pittig eten houdt, dan heb je geluk. Chilipepers zijn heel erg gezond voor je. Ze zitten vol met vitamine C, B6, magnesium, kalium, ijzer, fosfor en capsaïcine. Dit stofje maakt de peper zo heet, maar is wel heel erg goed voor je. Het zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt, werkt pijnstillend en heeft een goede antibacteriële werking. Daarnaast zorgen hete pepers ervoor dat je gaat transpireren. En dit helpt bij het afkoelen van je lichaam.

 

Pittig eten

 

Als je van spicy eten houdt, ben je gek op rode pepers en andere pittige smaakmakers. Mocht je nou te pittig gegeten hebben, dan koelt water niet echt je mond. De capsaicine in pepers worden alleen maar versterkt door water. Wijn, bier of melkproducten zijn de beste drankjes bij spicy eten. Een hele bekende is de Lassi, een traditionele yoghurtdrank oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan. Dit is een lekker verkoelend drankje bij een kruidige of pittige maaltijd. En ik heb een lekker recept van dit drankje voor jou. Probeer eens deze Mango Lassi of het Turkse yoghurtdrankje Ayran.

 

Recept steak en noedel salade: