Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze Huevos Rancheros met bavette ontstaan.
Huevos Rancheros is een Mexicaans ontbijt met gebakken eieren, tomatensaus met bonen en avocado geserveerd op een warme tortilla. Ik heb er mijn versie van gemaakt, maar dan als avondeten.
Ik heb ook nog een ander recept gemaakt met producten uit de doos en dat is deze Tex Mex soep geworden.

 

Huevos Rancheros

 

Maak je klaar voor het beste Mexicaanse ontbijtrecept ooit. Het klassieke Mexicaans ontbijt, huevos rancheros zijn gebakken eieren geserveerd op licht gebakken maïstortilla’s en gesmoord in salsa.
Ooit huevos rancheros gehad? De gebakken eieren op knapperige tortilla’s met een royale portie zwarte bonen in de saus, zijn genoeg om je de hele ochtend energiek te houden! Maar ook lekker als brunch, lunch of avondmaaltijd!
Dit recept is er in vele heerlijke vormen, maar de drie dingen die het meest gemeen hebben zijn eieren, bonen en tortilla’s.

Je kunt ook roerei maken in plaats van gebakken eieren. In dat geval staat het gerecht bekend als Huevos a la Mexicana.
Hoe dan ook, salsa met eieren en tortilla’s is een heerlijk ontbijt.

 

Meer topping-ideeën

 

Hoewel de traditionele toppings voor Huevos Rancheros een rancherosaus en gebakken bonen zijn, kun je experimenteren met een reeks andere toppings. Hier zijn enkele ideeën:

Zwarte bonen
Geraspte kaas
Chorizo
Feta

 

Pizzaatje

 

Omdat ik van een pizzarette party nog een paar ongebakken pizzaatjes overhad, heb ik daar mini pizza Huevos Rancheros gemaakt. Eerst de pizzaatjes afgebakken in de oven, tomatenblokjes gebakken met kidneybonen, eieren gebakken en hiermee de mini pizza’s belegd. Erbij wat fetablokjes en een lekkere pittige saus erover. Lekker als stevig ontbijt of lunch.

Huevos Rancheros met bavette

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Huevos Rancheros met bavette: