Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van maïs en kikkererwten met de kruidenmix erdoor. Een dip maken van alleen maïs leek me geen goed idee, dit wordt dan wel heel rullig door de maïs, daarom heb ik er nog een blikje kikkererwten door gemengd. Het is een heerlijke iets zoetige hummus geworden met de lekkere kruidenmix erdoor. Als je deze kruidenmix niet kunt vinden, gebruik dan bijvoorbeeld kerriepoeder.

 

Lekker bij de borrel als dip met rauwe groente of op een toastje. Of bij de lunch op een geroosterde boterham of Turks brood.

 

Nog meer hummus recepten

 

Natuurlijk kan je ook nog andere groenten door de hummus verwerken. Ik heb heel veel lekkere hummus recepten op de site staan, wat dacht je van deze bijzonder mooie roze Bietenhummus.