Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong en oud het lekker zullen vinden.

 

Zoete aardappel is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond voor je. Eigenlijk is het geen aardappel maar een bataat. En een bataat is een groente en een stuk gezonder dan onze gewone aardappel. De zoete aardappel zit vol met vitamines en mineralen en daarnaast heeft deze bataat ook nog eens een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Een goede smoes om deze aardappel dus vaker te gebruiken.

 

Maak het zo spicy als je zelf wilt. Door de rode peper doormidden te snijden en de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen, wordt de rode peper een stuk minder heet. Ook is de ene peper heter dan de ander. Je kunt dit checken door een stukje eraf te bijten. Dit is dan een goede graadmeter hoe heet de peper is.

 

Zoete aardappel

 

De zoete aardappel is een veelzijdige groente. Je kunt het gebruiken in diverse gerechten. Je kunt er een cake van maken, puree, gebruik het in de hutspot of maak er deze heerlijke Zoete aardappel frietjes uit de oven van.