Is het geen plaatje, deze kleurrijke regenboog salade met geitenkaas? Ik had zin in een vrolijke salade en dat is het ook geworden. Alle kleuren van de regenboog op je bordje, hoe lekker is dat. Sowieso is het eten van alle kleuren groente goed voor je en vooral als je het in een gerecht zoals in deze salade combineert. Daarbij nog van die lekkere kleine geitenkaasbolletjes en een heerlijke dressing en je hebt een complete en verantwoorde maaltijd. Je kunt het eten als lunch, bijgerecht, als salade bij de barbecue of als complete avondmaaltijd. Als je wilt kan je er nog een gegrild stukje kipfilet bij eten, maar dat hoeft niet.

 

Regenboog

 

Zomers eten we wat lichter en als het warm is, staat hier regelmatig een maaltijdsalade op tafel. En deze heerlijke salade gemaakt van kleurrijke groenten is gezond en lekker knapperig. In het Engels heet zo’n salade een ‘chopped salad’. Je hakt of snijd de groenten in gelijkmatige stukjes en husselt het door elkaar. Alle smaken bij elkaar in een salade.

 

Nu hoef jij je niet perse aan onderstaande groenten te houden, kies andere groenten die jij lekker vindt in de kleuren van de regenboog. De kleuren van de regenboog zijn trouwens rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.

 

Rode groenten: rode paprika, tomaat, rode biet, rode kidneybonen, rode wortel, radijs en rode ui
Oranje groenten: oranje paprika, oranje tomaatjes, wortel, pompoen en zoete aardappel
Gele groenten: gele paprika, gele tomaatjes, gele courgette, maïs, gele biet en gele wortel
Groene groenten: groene bladgroenten zoals spinazie, groene koolsoorten, erwten, bonen, courgette, groene paprika, komkommer, avocado, broccoli, bleekselderij en groene asperges
Blauwe, Indigo en Violet groenten: rode kool, truffelaardappel, paarse wortel, paarse bloemkool en blauwe bessen.

 

Zo zie je maar hoe je kunt variëren in de groenten voor een regenboogsalade.

 

Erbij:

 

Ik heb die heerlijke kleine Bettine geitenkaas pearls gebruikt op deze salade. Je kunt ook een andere kaassoort gebruiken als je niet van geitenkaas houdt, zoals bijvoorbeeld oude kaas, gerookte kaas of feta.

In plaats van basilicum is verse dille, peterselie, bieslook of munt ook erg lekker.

Ook kan je er nog wat noten of zaden overheen strooien, denk aan amandelen, cashewnoten, pompoenpitten, pijnboompitten, etc.

Mocht je er nog meer proteïne bij willen serveren, dan is een gegrilde kip, steak of een karbonade er lekker bij.

Tip:

 

Als je de salade en saus apart in een bakje doet, blijft de salade wel tot vier dagen goed in de koelkast.

 

 

Recept Regenboog salade met geitenkaas: