Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Boterzachte kool uit de oven

Boterzachte kool uit de oven

Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]

Steak and cheese panini

Steak and cheese panini

Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Steak and cheese sandwich was ook de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij een soort van heimwee heeft, bereid ik een Amerikaans gerecht voor hem. Ik heb deze steak and cheese panini […]

Kip in knoflook mosterd-roomsaus

Kip in knoflook mosterd-roomsaus

Manlief houdt zogenaamd niet van mosterd, maar ik heb het al zo vaak verwerkt in diverse recepten en hij heeft nog nooit gezegd dat het niet lekker was. Daarom durfde ik het nu wel aan om kip in knoflook mosterd-roomsaus te maken. En wat denk je? Hij vond het superlekker!   Mosterd   Ik heb […]

Gegrilde groene asperges met daslooksaus

Gegrilde groene asperges met daslooksaus

Ja de eerste daslook verscheen al in mijn tuin en ik heb gelijk een bosje blaadjes geplukt. Daar heb ik o.a. een heerlijke dressing van gemaakt. En de eerste groene asperges lagen al bij mijn groenteboer, goede reden om deze twee heerlijke voorjaarsproducten te combineren. Deze gegrilde groene asperges met daslooksaus zijn heerlijk als lunch, […]

Daslook mayonaise

Daslook mayonaise

Ik heb sinds een paar jaar daslook in de tuin staan en daar ben ik erg blij mee. Nu in maart kan ik de blaadjes al plukken en heb daar vandaag een heerlijke daslook mayonaise van gemaakt. Een prachtig groene mayonaise die het goed zal doen bij gegrilde vis, vlees, groenten of op een sandwich. […]

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook dit heerlijke gehaktbrood Amerikaanse stijl. Gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in Amerika. En het voordeel van zo’n meatloaf is dat je veel monden kunt vullen.   Gehakt   Gehakt is een veelzijdig product, je kunt er […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Ik mocht een fles Lima Drinking Vinegar Gember-Kurkuma ontvangen in de foodybox van Kroon op het Werk. Ik kende deze vinegar/azijn nog niet, tijd om ermee te gaan experimenteren. Heb allereerst natuurlijk een slokje geproefd, poeh hé wel heftig spul om zo te drinken. Eerst maar eens op een andere manier gebruiken, zoals in de […]

Ouderwetse huzarensalade maken

Ouderwetse huzarensalade maken

Lekker retro. Vroeger in het restaurant van mijn ouders was deze salade erg populair. Waarom…. nou omdat alles zelf en vers bereid werd. Ik ga nu de ouderwetse huzarensalade maken zoals mijn vader deze maakte. En deze is super lekker kan ik jullie verklappen. Maar ja, mijn vader maakte alles super lekker! Serveer de salade […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden