Ik heb toch een heerlijk en simpel ontbijtje voor jullie. Maak het de avond ervoor klaar en er staat ’s morgens een traktatie voor je klaar in de koelkast. Dit recept voor een kwark parfait met sinaasappel is alles wat je leuk vindt aan een gezond verwenontbijtje. Kwark wordt gecombineerd met sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes met daarop een soort karamellaagje van bruine basterdsuiker.

Kwark parfait met sinaasappel

 

Ontbijt parfait

 

Een ontbijt parfait is iets anders dan het soort ijs wat ook parfait heet. Ontbijt Deze parfaits zijn gezonde ontbijtjes die in laagjes geserveerd worden. Je kunt ze makkelijk maken en zijn daarom heerlijk voor drukke ochtenden. Meestal worden ze van yoghurt gemaakt, maar ik heb kwark gebruikt. Een glas gevuld met kwark en fruit om je dag goed te beginnen.

 

Een van de dingen waar ik naar verlang in recepten is eenvoud. Ik hou ervan om simpele dingen te maken die eruitzien alsof ze meer inspanning vergen dan ze in werkelijkheid doen. Deze kwark parfait met sinaasappel en yoghurtparfait is daar een goed voorbeeld van.

 

Op zoek naar een glaasje goedheid? In deze snelle en voedzame parfait zit kwark en sinaasappel. Je kunt ook andere citrusvruchten gebruiken zoals bloedsinaasappels als ze in het seizoen zijn, mandarijnen of grapefruits.
Ik ben een citrus-liefhebber en daarom eet ik het graag, vooral in de wintermaanden, wanneer het citrus seizoen op zijn hoogtepunt is.

 

Tips:

 

Door de sinaasappelrasp in de kwark, krijg je een extra lekkere sinaasappelsmaak eraan.

Je kunt volle of magere kwark hiervoor gebruiken, wat jij maar lekker vindt.

Ik heb geen suiker aan de kwark zelf toegevoegd, het laagje bruine basterdsuiker erop geeft genoeg zoetigheid voor mij. Dit laagje gaat trouwens een soort van karamelliseren op de kwark, waardoor het nog meer smaak krijgt.

Je kunt de parfait ook nog aftoppen met zelfgemaakte granola, chocodrops, noten, zaden of ander fruit.

Of top het af met pepernoten of verkruimelde speculaasjes. Leuk voor in de maand december.

Kwark parfait met sinaasappel

Probeer ook eens deze heerlijke Yoghurt parfait met granola en fruit.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kwark parfait met sinaasappel: