Ik mocht een zakje Granola van het vegan lunchcafé The Black Cockatoo in Almere ontvangen. Zij serveren daar 100% plantaardige, biologische en lokale lekkernijen. Maar omdat ze nu helaas verplicht gesloten zijn, hebben zij speciaal voor de Flevourbox van maart zakjes granola gemaakt. Deze vegan yoghurt parfait met granola en fruit is een heerlijk ontbijt. Maak het ’s avonds alvast klaar dan kan je er de volgende ochtend van genieten.

 

Granola

 

Granola wordt gemaakt van havervlokken, of andere granen, pitten, zaden en gedroogd fruit. Meestal wordt het op de yoghurt of kwark gegeten als ontbijt.
Granola wordt in de oven geroosterd met nog wat olie en honing of een andere zoetstof erdoor. Je vindt tegenwoordig heel veel soorten granola in de supermarkten, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken.

 

Parfait

 

Behalve een heerlijk ijsgerecht is een parfait ook een ontbijt. De meeste ontbijt parfaits bestaan uit (plantaardige) yoghurt met een laagje fruit en afgetopt met granola. Het zijn verantwoorde ontbijtjes die er ook nog eens prachtig uitzien in een glaasje. Daarnaast zijn ze lekker vullend en kan je ze de avond ervoor al klaarmaken. Hoe fijn is dat!
Ze zijn zelfs zo lekker dat je ze kunt eten als nagerecht of tussendoortje.

 

Hoe maak je een ontbijt parfait:

Gebruik yoghurt, Griekse yoghurt, sojayoghurt, plantaardige yoghurt of kwark als basis.
Maak een jam of puree van fruit wat je nog in huis hebt of wat jou lekker lijkt. Frambozen, aardbeien, bramen, blauwe bessen en/of mango het kan allemaal.
Je kunt de parfaits in jamglaasjes maken, deze kan je dan afgesloten in de koelkast zetten.
Top ze pas vlak voor het eten af met de granola, anders wordt deze zacht.

 

Tips:

 

Wil je zelf granola maken, dan heb ik hiervoor lekkere recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mokka granola met cacao nibs, Rood fruit granola, Pistache granola met vijgen, Zelfgemaakte chocolade granola of deze Winterse granola met koekkruiden? Klinkt goed hè?

 

 

Recept Yoghurt parfait met granola en fruit: