Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij.
Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt ’s morgens als ontbijt verorbert.

Pistache granola met vijgen

 

Pistachenoten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze zijn ook nog eens heel goed voor je.
Pistachenoten worden ook wel the skinny nuts genoemd. Je kunt het dus eten als verantwoord tussendoortje. Ze bevatten ten opzichte van andere noten weinig calorieën. Als je op dieet bent en je snackt dagelijks een handjevol pistachenoten, kan je zelfs afvallen en daalt je vetgehalte. Wie wil dat nou niet!
Met dit dagelijks handjevol pistachenoten krijg je ook nog heel veel voedingsstoffen binnen, zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. Tevens bevatten ze onverzadigde vetten welke de gezonde vetten zijn. Dan hebben we het wel over de rauwe pistachenoten en niet de gebrande of geroosterde nootjes.
En omdat je de nootjes uit hun schil moet halen, eet je er minder van en ben jij je meer bewust van wat je eet. Al met al genoeg redenen om wat vaker dit mooie groene nootje te eten.

 

Bak de granola op deze lage temperatuur en je hebt een (niet te harde) knapperige granola.
Je huis gaat heerlijk ruiken als je deze granola aan het bakken bent.
Natuurlijk kan je ook andere noten in plaats van de pistachenoten gebruiken. Deze granola is ook lekker met hazelnoten of amandelen.
De stukjes vijg doe ik er pas op het laatst bij, dit verbrand namelijk erg snel.

 

Pistachenoten

 

Pistachenoten zijn natuurlijk ook erg lekker in een hartig gerecht. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke Gegrilde groene asperges met burrata met pistachenoten.