Kip tajine met ingelegde citroen

Kip tajine met ingelegde citroen

Deze Kip tajine met ingelegde citroen is een superlekker gerecht. Als je geen tajine hebt, bereid je het gewoon in een hapjespan. Ik heb kippendijen ook wel kipkarbonades genoemd gebruikt voor dit gerecht. Het is het lekkerst als je kipdelen met bot neemt, dit geeft de kip meer smaak tijdens het stoven. De ingelegde citroen, […]

Tropisch fruit granola

Tropisch fruit granola

Ik zag bij mijn groenteboer gedroogde ananas liggen en dat zag er aantrekkelijk uit. Wel gedroogd maar toch nog lekker zacht. Heerlijk om zo te snoepen, maar ja ik wil er natuurlijk weer iets mee gaan maken. Nu had ik ook nog een zakje gedroogde mango in huis, het is dus een tropisch fruit granola […]

Mango bliss balls met gember

Mango bliss balls met gember

Deze verantwoorde mango bliss balls met gember zijn heerlijk als tussendoortje. Een energie snack voor de lekkere trek. Ze zijn snel te maken, en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Lekkere fruitige balletjes met de kick van gember.   Mango   Manlief noemt zichzelf mango mania, hij is dus dol op mango. Waarschijnlijk […]

Pompoen karamel cake

Pompoen karamel cake

Nou ik heb toch een hemels recept voor jullie. Deze pompoen karamel cake is een mix van sticky toffee pudding, tarte tatin en een gember en pompoen cake in een. Vier zaligheden in een cake, dit wil je proeven! Het ultieme nagerecht voor een koude avond of een heerlijke cake bij een kop koffie of […]

Zelf piri-piri kruidenmix maken

Zelf piri-piri kruidenmix maken

Ik had ooit eens een blikje piri piri kruiden gekocht, maar toen ik het weer wilde gebruiken was het bijna leeg. Heb in alle supermarkten in ons dorp gezocht naar deze kruiden, maar nergens te vinden. Nou dan ga ik maar zelf piri-piri kruidenmix maken. Aan de hand van de ingrediënten die op het blikje […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Wortels in ginger ale geglaceerd

Wortels in ginger ale geglaceerd

Ik had nog een zak winterwortels liggen, die moesten nu echt op. Wat ga ik ermee maken? Heb wortelen al op zoveel manieren bereid en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Zie ik daar nog een halve fles ginger ale in de kast staan, dussss…… Wortels in ginger ale geglaceerd is het geworden. Ik […]

Friese dumkes bakken

Friese dumkes bakken

Behalve dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, is hij ook nog eens Fries van geboorte. Dus na heel veel Amerikaanse recepten, volgt er nu eindelijk eens weer een Fries recept, de Fryske dúmkes. Zoals jullie al weten ben ik niet zo’n bakster, maar voor deze koekjes maak ik een uitzondering. Ik ga dus […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Deze kruidige pompoen fritters met chilisaus zijn lekker als een snack of als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Fritters, beignets, rösti van pompoen of pompoenkoekjes, maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn gewoon superlekker. En zijn ze niet prachtig mooi oranje? Die spatten toch van het bord af.   Fritters   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden