Nou ik heb toch een hemels recept voor jullie. Deze pompoen karamel cake is een mix van sticky toffee pudding, tarte tatin en een gember en pompoen cake in een. Vier zaligheden in een cake, dit wil je proeven! Het ultieme nagerecht voor een koude avond of een heerlijke cake bij een kop koffie of thee. Serveer het warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.

 

Pompoen

 

Ja hoor, het is weer de tijd van het jaar. De pompoenen liggen weer te lonken naar ons in de groentewinkel en supermarkt. Ik ben er gek op. Maar ik ben niet zo gek op het herfstachtige weer, maar het troostvoer wat dit seizoen geeft kan ik wel weer waarderen. En omdat ik zo gek ben op pompoenen, staan er heel veel pompoen recepten op de site. Van pompoensoep, smoothie, gevulde pompoenen, lasagne, risotto, chutney, nagerechten van pompoen tot aan zoete en hartige pompoentaartjes. Jaja, ik had al een paar pompoencake / pompoentaart recepten op de site staan en dit recept is ook weer te gek.

 

Een pompoen snijden en schillen is altijd een uitdaging. In mijn blog: Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes lees je precies hoe je dit het beste kunt doen.
Het voordeel van een verse hele pompoen kopen, is dat deze best wel lang goed blijft. Dus mochten ze in de aanbieding zijn, dan kan je er best een paar kopen en enkele weken bewaren op een koele plek. En dan natuurlijk die heerlijke bovengenoemde recepten ervan maken.

 

Ik heb het bolle gedeelte van een flespompoen* gebruikt in dit recept, dat had een gewicht van ongeveer 400 gram inclusief schil en zaadjes. Maar je kunt ook een ‘gewone’ kleine pompoen gebruiken hiervoor.

 

Tip:

 

Gebruik een springvorm van 24 centimeter doorsnee, of een gietijzeren pan die geschikt is voor de oven. Als je een springvorm gebruikt, moet je de bodem hiervan goed inpakken met aluminiumfolie. Anders loopt de karamel eruit.

 

 

Recept Pompoen karamel cake: