Het is nu echt herfst en de pompoenen zijn weer volop verkrijgbaar. Ik ben gek op pompoenen en kook daarom vaak met deze mooi groente. Vandaag staat er een Risotto met pompoen en roomkaas op het menu. En niet zomaar een roomkaas, maar die heerlijke kruiden en knoflook roomkaas van Boursin. Daar maak je alles lekker mee (haha).

 

Risotto

 

Een bord risotto is echt comfort food. Lekker smeuïg troostvoer uit een kom. Nu het herfst is, vind ik het weer tijd voor risotto. Maak jij wel eens zelf risotto of lijkt je dat eng of teveel werk? Dat valt reuze mee. Het enige is dat je bij de bereiding er wel bij moet blijven staan en moet roeren.
Eigenlijk moet je de hete bouillon er lepel voor lepel bij gieten, maar ik doe het meestal in een keer en voor mij werkt dat.

Koop wel de speciale risottorijst als je risotto wilt maken. Dit is echt een ander soort rijst dan de langkorrelige rijst die we meestal gebruiken. Risottorijst is een rondkorrelige rijst die veel vocht opneemt. De meest gangbare rijst in ons land is de arboriorijst.
Lees ook mijn blog over de diverse rijstsoorten die er zijn.

 

Bouillon

 

Het lekkerst is een zelfgemaakte bouillon, maar je mag van mij ook bouillon maken van een bouillonblokje. De verhouding rijst / bouillon is 1 op 3. Dus 300 ml bouillon op 100 gram risottorijst. En wat extra bouillon voor het geval de risotto te droog wordt. Gebruik wel warme bouillon voor het maken van risotto.
Als je een groentebouillon gebruikt in plaats van een kippenbouillon, heb je een heerlijk vegetarisch gerecht.

 

Pompoen

 

Pompoen is zo’n typische herfstgroente en wij zijn er gek op. Ik heb een flessenpompoen gebruikt omdat ik deze het makkelijkste vind snijden en je hiervan het meeste vruchtvlees hebt. In mijn blog: Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes kan je lezen hoe je een pompoen het beste snijden kunt.

 

 

Recept Risotto met pompoen en roomkaas: