Deze smakelijke en lang houdbare pompoenchutney past bij bijna alle vleeswaren, curry’s en op een kaasplank. Van pompoen kan je dus ook een overheerlijke en pittige chutney maken. Zeer lekker alternatief voor de gebruikelijke gewone chutneys
Deze zonkleurige chutney zit boordevol smaak en is de perfecte manier om seizoens-pompoenen op te maken. Ik serveer het graag op crackers met een pittige kaas zoals een oude Gouda, maar het is ook perfect om toe te voegen aan sandwiches, hamburgers, barbecue of naast alles wat een beetje smaak-boost nodig heeft.

 

Chutney

 

Chutney vindt zijn oorsprong in India, waar het naast curries wordt geserveerd. Nu is het wereldwijd bekend en kan het van alle soorten fruit en groenten worden gemaakt.
Het is de conservering in suiker en azijn met kruiden die van chutney een chutney maakt!

 

Pompoenchutney

 

Zoet en hartig is deze heerlijk pittige pompoenchutney met gember en rode peper de perfecte aanvulling op curries, sandwiches, barbecue, braadstukken en een kaasplankje.
Niets zegt meer over herfst dan pompoenen. Die prachtig kleurrijke groente die Halloween aankondigt en alles wat gezellig en op weg naar de winter is.

 

Uiteraard is pompoen de ster van de show hier in deze chutney.
Rozijnen zijn het andere fruitige ingrediënt plus een beetje rode peper voor de warmte en wat gember.
De andere ingrediënten zijn de basis-ingrediënten voor chutney: suiker (ik heb honing gebruikt vanwege de heerlijke smaak) en azijn (ik heb appelciderazijn gebruikt).

 

Op zoek naar meer heerlijke chutney recepten om te proberen? Bekijk deze dan:

Chutney van kweepeer met abrikozen
Zelfgemaakte pruimen chutney
Chutney van witte uien
Indiase groene chutney
Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel
Kweepeer en cranberry chutney
Chutney van appel en rozijnen

 

Tips:

 

Op een koele, donkere plaats is je pompoenchutney maximaal een jaar houdbaar. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren en binnen een maand gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pompoenchutney: