Notenrepen met honing en kokos

Notenrepen met honing en kokos

Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop.   Noten   Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]

Pistache granola met vijgen

Pistache granola met vijgen

Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]

Dadelkoekjes met kokos

Dadelkoekjes met kokos

De beroemde dadeltaart van Beans and Bagels, wie kent hem niet. Ik heb het recept iets aangepast en aangevuld, het zijn deze heerlijke dadelkoekjes met kokos geworden. Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn, snijd ze daarom in hele kleine blokjes. Je kunt ze het beste afgesloten in de koelkast bewaren, ze blijven dan […]

Witte Kerstfudge vormpjes

Witte Kerstfudge vormpjes

Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje.   In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Mango yoghurt softijs met kokos

Mango yoghurt softijs met kokos

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je na het eten toch nog zin in iets hebt? Wij hadden een heerlijke Gele courgetti salade met gele groenten gegeten en toch nog zin in iets op deze warme avond. Ik had nog mangoblokjes in de vriezer liggen en om maar in de gele sferen te blijven, […]

Vijgen koffie compote met yoghurt

Vijgen koffie compote met yoghurt

Deze vijgen koffie compote met yoghurt is heerlijk als ontbijt maar ook als dessert. Als je de compote maakt, gaat het heerlijk ruiken in huis met Oriëntaalse geuren. Dit is echt een verwennerij, maak het in het weekend of op een speciale dag. Ik heb voor dit recept Salvadoran España cold drip coffee van Batavia […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden