Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop.

 

Noten

 

Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste (eventueel biologische) honing voor dit recept.
Ik heb er de smaken van het Midden-Oosten toegevoegd aan de notenrepen. Dit omdat ik dat zo lekker vind. Maar als je deze smaakmakers niet in huis hebt of niet wilt kopen, gebruik dan eventueel wat kaneelpoeder om de notenrepen op smaak te brengen.
De repen zijn lekker voor jong en oud, makkelijk te maken en het is ook nog een verantwoorde snack.

 

Als je het bakblik uit de oven haalt, laat het dan zeker nog twee uur afkoelen. Zet het dan minimaal een uur in de koelkast voordat je het uit het bakblik haalt en in repen snijdt.
Verpakt ze eventueel na het snijden in een stukje bakpapier, zodat je geen kleverige vingers krijgt.

 

Noten en zaden zijn goed voor je en elke notensoort heeft zijn specifieke voedingswaarde. Dan heb ik het wel over rauwe noten, dus niet gebrand, geroosterd en/of gezouten. Je kunt het allemaal lezen in deze blog.

 

 

Recept Notenrepen met honing en kokos: