Deze zelfgemaakte mokka granola met cacao nibs is een verwennerij voor de koffie en mokka liefhebbers. Lekker veel koffiesmaak erin, een echte opkikker in de morgen.
De cacao nibs kan je bestellen bij bijvoorbeeld De Notenshop. Hier kan je ook terecht voor de meeste andere producten die ik gebruikt heb in deze overheerlijke granola. Dat is handig, dan kan je het in een keer bestellen.

 

Ik bak granola niet op een te hoge temperatuur, anders brand het snel aan en wordt de granola erg hard. Ik vind het lekker als het een beetje knapperig is in plaats van hele harde stukjes.
Als de granola bijna klaar is, ruikt het toch een partij lekker in je huis. Alleen daarom al zou je deze granola moeten maken.

 

Mokka granola met cacao nibs

 

Cacao nibs zijn een gezond alternatief voor chocolade. Het zijn kleine stukjes rauwe en pure cacao. Het heeft een intense cacaosmaak met een klein bittertje. Deze nibs kan je in zoete maar ook in hartige gerechten verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke chili con carne of runderstoof met deze brokjes cacao erin. Ook lekker door de yoghurt, in smoothies of om zo te snacken. Er zitten geen toegevoegde suikers in en het is een onbewerkt product, waardoor het een gezonde snack is. Het is dus eigenlijk een superfood wat ook nog eens een positief effect op jouw humeur heeft. Vol met goede vitaminen, mineralen en antioxidanten die kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.

 

Nog meer granola

 

Granola op jouw yoghurt of kwark is een goede start van de dag. En deze zelf maken is een beter alternatief dan de meeste verkochte granola’s in de winkels. Die zitten vol met calorieën, suikers en andere toegevoegde ingrediënten. Kijk maar eens op de achterkant van de verpakking. Daarom is het verstandig en leuk om het zelf te maken. Natuurlijk zit in deze granola ook suiker in de vorm van agavesiroop en vanillesuiker, maar toch.
Check de website voor nog meer granola recepten. Hier vind je een basisrecept voor granola.

 

 

Recept Mokka granola met cacao nibs: