Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is een hele goede combi geworden.

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Ben je gek op de Spaanse keuken, dan moet je echt eens deze saus bereiden. Salsa Romesco heet de saus in Spanje, misschien heb je die daar wel eens geproefd. In Spanje wordt de saus gemaakt van ñoras, dit is een groente die zit tussen een rode paprika en rode peper in. Je kunt ze gedroogd vinden in een Spaanse specialiteitenwinkel, maar niet in Nederland. Vandaar dat ik de rode paprika en rode peper verwerkt heb in het recept om qua smaak in de buurt te komen van deze groente.
Maak een grote pot van deze Romesco saus en gebruik de rest wat je overhoud bij de borrel.

 

Ik heb nog een heerlijke saus op de site staan die een beetje op de Romesco saus lijkt. Het is de Muhammara, een dip uit het Midden-Oosten die wel iets weg heeft van deze saus. Hierin zijn ook geroosterde paprika’s en gerookte paprikapoeder verwerkt. Samen met walnoten, komijnpoeder en granaatappelmelasse creëer je een Midden-Oosterse saus.

 

Romesco saus*

 

Maak even tijd om deze saus de bereiden. Het is helemaal niet moeilijk, je moet alleen de paprika’s even roosteren in de oven. Hier vind je het recept van die overheerlijke pittige saus.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Salade met gegrilde kip en Romesco saus: