Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen.
Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood.
Deze Muhammara paprikadip lijkt op Romesco saus, maar is toch net even iets anders.
Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen.
Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood.
Deze Muhammara paprikadip lijkt op Romesco saus, maar is toch net even iets anders.
Zet de grill aan van de oven aan. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
Spoel de paprika’s af, droog ze af en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden samen met de rode peper op de bakplaat. Schuif de bakplaat onder de grill en laat de paprika’s roosteren in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
Laat ze afgedekt in een schaal afkoelen. Verwijder dan het velletje van de paprika’s en de rode peper en doe ze in een blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, amandelen, azijn, paprika-en komijnpoeder toe en hak dit pulserend fijn.
Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe tot je een smeuïge massa hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Je kunt de saus in een weckpot ongeveer 1 week bewaren in de koelkast.