Smashed kofta flatbread

Smashed kofta flatbread

Na de grote hit van de taco met smash burger heb ik nu een lekkere Midden-Oosterse versie gemaakt, namelijk de smashed kofta flatbread. Ook dit is een ultiem recept voor een makkelijk te maken kruidige kofta die krokant gebakken wordt op een flatbread. Het platgedrukte lamsgehakt wordt op het platte brood gebakken. Doordat het lamsvlees […]

Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Luxe zalmsalade schotel

Luxe zalmsalade schotel

Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Deze heb ik ooit eens gekocht, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hem uit de kast te trekken voor deze heerlijke visschotel. Het is […]

Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Vegetarische halloumi gyros

Vegetarische halloumi gyros

Ik ben gek op gyros en halloumi en heb deze gecombineerd in een heerlijk gerecht. Deze vegetarische halloumi gyros is niets meer dan dunne plakjes halloumi voorzien van gyros kruiden en even gebakken in de pan. Geserveerd op dat lekkere platbrood met daarbij een saus van hummus met yoghurt en een frisse salade. Lijkt jou […]

Wrap met Aziatische carpaccio

Wrap met Aziatische carpaccio

Ik ben gek op carpaccio, het liefst zelfgemaakte. (bief biet) En af en toe koop ik ook wel van die kant en klaar carpaccio uit de supermarkt. Deze keer dus ook, maar ik wilde er iets ‘anders’ mee doen. Nou ik heb er een heerlijke lunch van gemaakt. Een wrap met Aziatische carpaccio. Had nog […]

Aziatische haring tartaar met kroepoek

Aziatische haring tartaar met kroepoek

Hollandse Nieuwe met Oosterse smaken, kan dat? Ja dat kan! En het is nog eens heel erg lekker en een leuke manier om de haring anders te serveren. Deze Aziatische haring tartaar met kroepoek is een leuk voorgerechtje tijdens een speciaal etentje.   Ik heb in deze tartaar de chili garlic sauce van Lee Kum […]

Groene salade met groene kruiden

Groene salade met groene kruiden

Ik heb nog een paar geblancheerde aspergepunten en doperwten over van een ander gerecht. Een half zakje sla ligt er ook nog in de koelkast. Tijd om weer eens een salade in elkaar te flansen. Sojaboontjes heb ik meestal wel in de vriezer liggen en feta ligt er altijd wel in de koelkast. De tuin […]

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden