Ik heb nog een paar geblancheerde aspergepunten en doperwten over van een ander gerecht. Een half zakje sla ligt er ook nog in de koelkast. Tijd om weer eens een salade in elkaar te flansen. Sojaboontjes heb ik meestal wel in de vriezer liggen en feta ligt er altijd wel in de koelkast. De tuin staat vol met groene kruiden, daarom vandaag een groene salade met groene kruiden gemaakt.

 

Lekkere simpele salade met veel smaak. Ook dit past weer prima in mijn dieet. Deze groene ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker. Super verantwoord, wie wil dat niet! Erbij een hele bijzondere dressing. Ik had ooit eens een Gin Tonic dressing gekocht en nog niet gebruikt. Ik moet zeggen dat deze dressing heel erg lekker was op deze salade. En die dressing kan je natuurlijk ook zelf maken. Het recept hiervoor kan je hieronder vinden. Pas het aan naar je eigen smaak.

 

Salades

 

Een salade is een prima manier om restjes in jouw koelkast op te maken. Heb je restjes geroosterde kip of vlees, gebakken of gekookte vis? Je kunt het allemaal in een salade verwerken. Ook van gekookte groenten maak je de lekkerste salades. Doe er wat feta, geitenkaas of blokjes oude kaas bij en je hebt een complete maaltijd. Lekker als lunch maar natuurlijk ook lekker als avondmaaltje.

 

Ben jij ook zo gek op salades?

 

Probeer dan ook eens deze Beef salade met truffelaardappelen. Die is ook gemaakt van restjes.

 

 

Recept Groene salade met groene kruiden: