Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. Natuurlijk kan je ze ook in ringen snijden. Of kant-en-klare ringen (uit de diepvries) kopen.

 

Deze Hollands gevangen pijlinktvis is supermals, niet van de rubberen ringen die je wel eens koopt. Dit komt o.a. door de manier waarop ze gevangen worden. Lees er hier alles over en ook hoe je de pijlinktvis het beste kunt schoonmaken*.
De truc is ook om de inktvis zo kort en heet mogelijk te frituren of bakken, voor het beste malse resultaat.

 

Pijlinktvis

 

Van de andere pijlinktvis heb ik deze heerlijke zwarte orzotto gemaakt.