Van het Nederlands Visbureau had ik een toffe uitnodiging gehad voor een perslunch pijlinktvis. Wat ik toen nog niet wist, is dat deze pijlinktvis gevangen wordt in de Noordzee. Inktvis uit Nederland, super vers en super lekker. Bereid jij wel eens inktvis of eet je het in restaurants in het buitenland? Grote kans dat deze calamari uit Nederland komt.
Dus als je een verse pijlinktvis bij jouw vishandelaar ziet liggen, dan weet je dat die van een Nederlandse visboot komt. Koop hem en maak deze heerlijke orzotto nero met pijlinktvis en chili.

 

Orzo is een pastasoort. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar heeft een veel korte kooktijd dan de meeste rijstsoorten. Omdat ik rijst slecht verdraag na mijn gastric sleeve operatie, is dit voor mij een goed alternatief. Je kunt deze pasta in de grotere supermarkten vinden. Het wordt verkocht onder de namen: orzo, riso of rissoni. Bij een Turkse winkel is deze pasta sowieso te koop.

 

Pijlinktvis schoonmaken*

 

Als je die verse pijlinktvis dan gekocht hebt, kan je in mijn blog lezen hoe deze schoongemaakt moet worden. Als je dit te ‘eng’ vind, wil jouw vismannetje dit misschien wel doen voor jou.