Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte pasta gedaan.

 

Natuurlijk kan je allerlei soorten zeevruchten bij jouw visboer halen, maar deze keer heb ik voor het gemak een zak met gemengde zeevruchten uit de diepvries van de supermarkt gehaald. Ik heb ze laten ontdooien en eventjes opgewarmd in een bakpan. Meer hebben ze niet nodig.

 

Het Spaanse gerecht Fideuà is een soort paella, maar in plaats van rijst wordt er fideos (een pastasoort) gebruikt Wellicht heb je het wel eens gegeten op vakantie in Spanje?
Omdat deze pastasoort moeilijk te vinden is, heb ik hele dunne spaghetti (spaghettini) gebruikt. Je kan ook vermicelli voor dit gerecht gebruiken. Breek de spaghettini of vermicelli in kleine stukjes. Als je deze zwarte bouillon of inktvis inkt kunt vinden bij jouw visboer, kijk dan of je dunne zwarte spaghetti kunt vinden en gebruik die dan.

 

Zwarte bouillon

 

Van die zwarte inktvisbouillon heb ik dus ook deze heerlijke Orzotto nero met pijlinktvis gemaakt.