Wij zijn gek op tapas en kleine gerechtjes, daarom staat dat nog wel eens bij ons op tafel. Deze champignon tapas bestaat uit twee gerechtjes met kastanjechampignons. Ik hoop dat je van knoflook houdt, want dat zit er wel in! Ben je ook zo gek op tapas? Maak dan ook eens deze Gamba’s al pil […]
Omdat hubbie jarig was en zijn favoriete eten tapas is, heb ik een gezellige tafel met tapas gemaakt. Uiteraard kan aioli daar niet aan ontbreken. Deze rokerige aioli heb ik natuurlijk niet gerookt (had gekund) maar ik heb een rookaroma erin gebruikt. Deze vloeibare rookaroma geeft een lekkere rooksmaak aan je gerechten. Ik ben er […]
Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst nemen, maar deze gele ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een lekkere smaak van kurkuma. Als je niet van chorizo worst houdt, kan je ook bijvoorbeeld een salami worst gebruiken in dit […]
Maak eens een tafel vol met tapas, deze Gamba’s al pil pil horen daar zeker bij. En ik heb nog veel meer lekkere tapas gerechten voor je. Ook lekker op de tapas tafel is Meloensoep, Aioli en Romesco saus
Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker. De Spaanse salade met aardappel en boontjes oftewel Ensalada Rusa is een klassieke salade dat populair is in heel Spanje. Met een combinatie van in blokjes gesneden aardappelen en gekookte groenten is ingeblikte ansjovis hier de echte ster. Dit is een makkelijke […]
De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf maar uitzoeken wat ik ervan maak. Vaak […]
Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel
Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan. Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.
Bonen en peulvruchten zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels. En nog zo’n lekkere salade met peulvruchten: Gegrilde aubergine salade met kikkererwten