De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf maar uitzoeken wat ik ervan maak. Vaak in het Spaans en gebruik makend van producten die hier moeilijk verkrijgbaar zijn.

 

Voor deze omelet heb ik hem gevraagd of hij vastkokende of kruimige aardappelen ervoor gebruikt. Hier krijg ik dan geen antwoord op. Misschien kent hij maar één soort Spaanse aardappel (haha). Ik heb zelf gedacht dat het met kruimige aardappelen gemaakt dient te worden en het resultaat was ‘perfecto’ dus ik vermoed dat ik goed zat. Ik heb de aardappelen en de uien met een mandoline heel dun gesneden.

 

Wat eet je erbij?

 

Als je dit als hoofdmaaltijd wilt eten, maak dan een lekkere groene salade erbij of deze Groene voorjaarssalade met asperges

En natuurlijk kan je het combineren met andere tapas die je op deze site kunt vinden. Zoek onder tapas en je kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten.