Een heerlijke risotto met een Spaans tintje, dit wil je proberen! De risotto wordt gemaakt van kipdijfilets, chorizo, kikkererwten, paprika’s, tomatenblokjes, zwarte olijven en als smaakmakers de gerookte paprikapoeder, saffraan en een laurierblaadje. Een lekker eenpansgerecht die het goed zal doen op een herfstachtige dag.

 

Het duurt slechts 45 minuten om het te maken, het vergt minimale inspanning en afwassen, wat altijd een pluspunt is in mijn boek. Chorizo, gerookte paprika en tomaat geven een heerlijke Spaanse sfeer. Aangevuld met sappige gebraden kipstukjes, chorizo, kikkererwten en paprika heeft het alles wat nodig is voor een heerlijke maaltijd.

 

Eenpansmaaltijd

 

Deze Spaanse risotto uit één pan is een eenvoudige en gezinsvriendelijke maaltijd! Je zult genieten van hoe de smaken samenkomen in deze eenpansmaaltijd!
Ik weet dat het gebruikelijk is om een gezonde levensstijl te leiden, hetzij door middel van een dieet, lichaamsbeweging of beide. Het lastige is om op de lange termijn vast te houden aan die gezonde doelen, toch?

 

Ik stel voor dat we, in plaats van te proberen een of ander krankzinnig beperkend gezond dieet te volgen, elke dag een maaltijd plannen en voedzame maaltijden bereiden voor onszelf en onze gezinnen. Huisgemaakte maaltijden zijn elke keer bevredigender en voedzamer dan afhalen. En weten wat er in het voedsel zit dat je in je lichaam stopt, is zo belangrijk.

 

Vooral op frisse dagen, verlang ik naar huisgemaakte maaltijden die niet alleen verantwoord zijn, maar ook stevig en geruststellend. Deze Spaanse risotto is beide. Het is gemaakt met verse groenten, risottorijst en kikkererwten, die allemaal vezels en andere voedingsstoffen bevatten.

 

Meer eenpansmaaltijden:

 

Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Eenpansgerecht kip met orzo en prei
Kip fricassee met rode pesto
Eénpans pastagerecht met worstjes
Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavolo nero en prei
Pelau met kip en rijst
Groente stoofpot met chorizo
Vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spaanse risotto met kip en kikkererwten: