Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan.
Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.
Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan.
Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.
Kruid de kip met peper en zout en gerookte paprikapoeder. Bak in een koekenpan goudbruin en gaar in ongeveer 7-9 minuten.
Verwarm in een pan de bouillon met de tomatenblokjes met vocht, saffraan en laurierblaadje.
Bak in een grote (hapjes)pan de chorizo met de ui, knoflook en paprikablokjes glazig, voeg de rijst en paprikapoeder toe en bak dit 2 minuutjes mee. Schenk de wijn erbij en roer totdat deze verdampt is.
Giet dan een paar soeplepels warme tomatenbouillon erbij en breng aan de kook. Blijf roeren en laat ongeveer 25 minuten op zacht vuur (zonder deksel) garen. Voeg steeds een beetje bouillon toe zodra deze geabsorbeerd is. Doe dit tot de rijst al dente gaar en de bouillon bijna verdampt is.
Voeg de kikkererwten, zwarte olijven en kipblokjes toe en laat dit even mee warmen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Strooi de peterselieblaadjes erover en serveer de pan op tafel.