Kijk eens naar deze snelle eenpansmaaltijd, boordevol groenten en lekkers. Dit eenpansgerecht van zilvervliesrijst en cavolo nero met salami is een lekker hartig gerecht. En het voordeel is dat je maar één pan nodig hebt. Hoe fijn is dat? dit is het soort maaltijd dat je wilt eten op een drukke dag. Het is snel klaar en zó lekker.

Eenpansgerecht met zilvervliesrijst en cavolo nero

 

Eenpansgerechten

 

Een eenpansgerecht is een complete maaltijd wat in één pan wordt bereid en ook vaak wordt opgediend. De oorsprong is primitief, maar dat wil zeggen dat een eenpansgerecht niet van culinaire kwaliteit kan zijn. In principe wordt dus alles in één pan bereid, dit kan een hapjespan, soeppan of wok zijn. Het voordeel ervan is dat je weinig afwas hebt en dat deze gerechten vrij snel gemaakt zijn.

 

En ik heb nog veel meer eenpansgerecht gerechten voor jullie:

Orzo met pittige worst
Kipfilet met room en spinazie
Saffraan orzo met zalm
Shakshuka
Midden-Oosterse kip met rijst
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Pastagerecht met worstjes

 

Cavolo Nero

 

De Italiaanse groene kool cavolo nero, oftewel palmkool wordt ook wel Toscaanse boerenkool genoemd. Deze kool wordt veel gebruikt in soepen (de bekendste is de Toscaanse ribollita), maar is ook perfect te combineren met pasta of risotto.
De langwerpige bladeren worden meestal per bos verkocht en is te vinden in bij de groenteboer, op de (biologische) markten of grotere supermarkten.
Het lekkerste is om deze koolsoort kort te roerbakken in een wok met wat knoflook.

 

Rijst

 

Ik heb het gerecht met zilvervliesrijst gemaakt, dit is een iets gezondere optie dan witte rijst. Maar als jij witte rijst wilt gebruiken is dat natuurlijk ook prima. Gebruik dan wel een langkorrelige rijst. Je kunt de rijst ook vervangen door orzo, dit is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel.

 

Salami

 

Vanwege de Italiaanse kool, heb ik er een Italiaanse twist aan dit gerecht gegeven door er salami in te verwerken. Deze worst is lekker pittig en geeft het gerecht veel smaak. Je kunt ook cervelaatworst, chorizo of de Turkse sucuk worst erin verwerken.

 

Tips:

 

Als je cavelo nero kunt vinden vervang dit dan door boerenkool.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Eenpansgerecht met zilvervliesrijst en cavolo nero: