Zoveel van die heerlijke bramen in de tuin, daar moet ik wat mee doen. Behalve in een salade te verwerken, er een heerlijke jam, saus, limonade of smoothie van te maken, heb ik ze nu verwerkt in deze zalige bramenmuffins. Wil jij ze ook maken, dan vind je hier het recept voor bramenmuffins. Gemaakt met verse bramen zijn ze perfect als ontbijt of als middagsnack. Deze muffins zijn vochtig en barstensvol bramen.
Bramenmuffins zijn een heerlijke en gemakkelijk te maken traktatie en een geweldige manier om veel geoogste bramen te verwerken. Deze muffins zijn perfect als tussendoortje of dessert, of zelfs als ontbijt.

 

Bramen

 

Bramen zitten boordevol antioxidanten en vitamines, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn in de muffins. Ik houd ook van de balans tussen de zoete en zure smaak, daarom is het een van mijn favoriete bessen.
Ik heb een grote struik in mijn tuin staan, maar je kunt ze ook ‘wild’ plukken. Heb jij ooit wilde bramen geplukt? Eén ding over wilde bramen zijn de doornen! Ze zijn verschrikkelijk. Pas daarom op met het plukken.
Als je heel veel geplukt hebt, vries ze dan in, zodat je ze de rest van het jaar nog kan gebruiken.

 

De bramen hebben de neiging uit elkaar te vallen zodra je ze aan het beslag toevoegt. Spatel ze daarom voorzichtig door het beslag. Maar maak je geen zorgen dat de bessen hun vorm niet behouden. Die lekkere smaak wordt door de muffin verspreid.

 

Tips:

 

Meng het beslag niet te lang. Roer gewoon totdat alles is gemengd. Te veel roeren kan taaie muffins veroorzaken.

Gebruik eventueel een ijsschep voor gelijkmatige muffins. Bovendien is het gemakkelijk om het beslag in de vormpjes te doen!

Ik heb zowel verse als bevroren bramen gebruikt bij het maken van deze muffins. Als je bevroren bramen gebruikt, laat de bessen dan niet eerst ontdooien. Voeg de bessen toe aan het beslag terwijl ze nog bevroren zijn. Verleng de baktijd met 5 minuten.

Je kunt de bramenmuffins invriezen. Laat de muffins volledig afkoelen om ze in te vriezen. Plaats het in een diepvrieszak of -container en zet het in de vriezer. Muffins zijn het lekkerst als ze binnen een maand na het invriezen worden gebruikt.

Op zoek naar meer bramenrecepten? Probeer eens deze:

Bramen Mojito met lavendelsiroop
Smoothie met bramen en blauwe bessen
Bramen mousse
Baked oatmeal met bramenjam
Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Extra nodig: 12 papieren cupcake-vormpjes, muffinbakblik met 12 holtes en een satéprikker

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bramenmuffins: