Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]
Het is zomer en de dagen zijn lang en lekker warm. Tijd voor een heerlijke maaltijdsalade zoals deze zomerse salade met gegrilde kip en groenten. Gebruik restjes gebraden kip ervoor of bak van tevoren kipdijfilets voor deze salade. Serveer de salade koud of lauwwarm. Salades Zomers ben ik gek op salades, ik maak […]
Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Schwarzwalder kirsch chiapudding is zo lekker, dat ik het recept toch met jullie wil delen. De kersen zijn nu volop in het seizoen en daardoor werd ik geïnspireerd om deze heerlijke chiapudding met veel kersen erin te maken. Een […]
Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker. Aubergines Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]
Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]
De eerste keer dat ik in Amerika was, vond ik het uit eten wel een hele beleving. Gerechten die ik niet kende en als je een salade besteld kreeg je een hele riedel van dressings te horen van de ober. Daar moest je dan een keuze uit maken. Italian, Russian, Green Goddess, Thousand Island, Blue […]
Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]
Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond. Salades Ik ben […]
Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]
Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, […]